Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový dort

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karynaa

Náročný

Suroviny

Porce: cca 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 254 kJ /
3 885 kcal
Bílkoviny65,74 g
Tuky147,28 g
Vláknina47,80 g
Cholesterol 313 mg
Sodík 197 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy551,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus

1. Čokoládu rozpustit s máslem + kakao, promícháme.
2. Oddělíme žloutky od bílků.
3. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme čokoládovou směs, cukr, prášek do pečiva smícháme s moukou a prosejeme.
4. Z bílků ušleháme sníh, který smícháme se zbytkem. Pečeme na 160 stupňů 30 minut.
5. Až korpus vychladne, rozřízneme ho a pomažeme marmeládou. Krok 2: Náplň:
Puding připravíme podle návodu a nalijeme na korpus, který jsme nechali ve formě. Necháme ztuhnout.
Šlehačku vyšleháme a přidáme ztužovač. Poté přidáme zakysanou smetanu a mascarpone. Nakonec na malé kousky 2 banány. Rozprostřeme na ztuhlý puding. ( podle chuti přidáme moučkový cukr)
Poté nakrájíme banány na kolečka a zalijeme želatinou. Krok 3: Necháme 24 hodin ztuhnout.

Zveřejněno 17. 2. 2021

Poznámka autorky Karynaa

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WM2J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WM2J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
máslo, čokoláda na vaření, kakao, mléko, cukr krupice, prášek do pečiva, mouka hladká, marmeláda rybízová, pudink banánový, smetana zakysaná, mascarpone, šlehačka, ztužovač šlehačky, banán, želatina, banán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu