Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté těsto na slané pečivo

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 300 kJ /
2 701 kcal
Bílkoviny69,85 g
Tuky71,81 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,61 g
Sůl14,00 g
Sacharidy434,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Krok 2: Pak těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme.

Zveřejněno 4. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Těsto je vhodné na bulky, kaiserky, hamburgerové bulky, rohlíky i veky.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté těsto na slané pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5wK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté těsto na slané pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5wK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (62)

maris: díky, Maruško :-K jsem ráda, že se recept osvědčil!

cathleen: Ivo, výborné, nemám je tak krásné jako Ty, nepotřela jsem je vajíčkem ( mám domácí a bylo mi líto je použít;-):-D) jen mlékem a sypala jsem směsí černého sezamu, soli, česneku a cibule. Díky za recept, s Tebou to je na jistotu;-):-). Dovolila jsem si přidat fotku:-8

Housky lehoučké jak pirko:yes:, super přidávám foto

:-8 děkuju všem za postupně přidávané fotky :yes: díky!

;-) Děkuji za recept, na popvé se docela povedli a proto posílám 4 bodík na konto a fotečku.

Přesně jak píše bystrouška - jako vždy, výborné! :yes: Mouku jsem dala celozrnnou, ne chlebovou a těsto mělo úplně ideální konzistenci! Dělala jsem hamburgerové housky (9) dle Tvých rad a byly nádherné a opravdu moc dobré! Manžel je vyfotil mobilem, tak mi je snad stáhne do pc, abych mohla přidat i foto. ;-)Opět děkuju za skvělý recept! :-K

Jako vždy -výborné:yes:. Část hladké mouky jsem nahradila celozrnnou a podle Tvé rady, že celozrnná mouka víc "pije", jsem hladké mouky dala méně. Bulky byly vynikající;-) určitě budu pect častěji:-K. Dávám bodík ( bohužel pouze jeden) a také jsem přidala fotky:-8.

Cathleen pekla jsem z tohot těsta bulky a neměly chybu, udělala jsem jich z této dávky 12 ks:yes:

Urcite ano :-) jen celozrnna mouka vic pije vodu, tak ji do testa das asi malinko mene. Dej ji min a pak, pri michani, dosypavej ;-)

Zdravím holky :) Cathleen: Myslíte, že by to šlo např. i s celozrnou moukou? Nebo aspoň půl na půl? :-p

Cat, z dovolením, som pridala foto, večer som piekla. Sú, ako obyčajne, veľmi chutné.
Ale, neviem, či mám veľmi suchú múku, alebo ty robíš také pevné cesto, ja vždy musím ešte pridávať vodu, sa mi zdá, že pekáreň sa veľmi trápi...

Děkuji ;-)

Leni, už to samozřejmě přesně nevím, ale pamatuju si, že z 1-1,2 kg mouky jsem dělávala 16 bulek, na dva plechy. Myslím, že z téhle dávky bys jich 9 udělat mohla - nemusí být přece nějak moc veliké, s velkou vrstvou těsta....udělej bulky a svrchu je rukou rozplácni třeba jen na výšku 2-2,5 cm. Než je dáš péct, nakynou i trochu do výšky a během pečení také.;-)

Cathleen prosím, kolik z jedný várky uděláš těch hamburgerových bulek - velikostně jako máš na obrázku. Potřebuju jich 9.:yes: Děkuji za odpověď

Cathleen:-), tak jsem včera opět dělala, z tohoto Tvého těsta bulky a bagetky (jen jsem chlebovou mouku nahradila celozrnnou) a rána se nedočkaly:-p. Jsem moc ráda, že tu tenhle recept je, protože na housky a jiné je opravdu super:yes:.

To je hezký prasátko:yes::yes: +

Pekla jsem dnes znovu z tohoto těsta - tentokrát prasátka.;-)

Holky máte to moc hezké:-) Paprika, Mirča, Bibinka, Merylas i Cathleen:yes::yes::yes:

Včera jsem pekla další draky a tentokrát jsem požila tohle těsto, protože to minulé bylo na okrajích křupavé - no ... jako pizza.:-8:-8
Z tohoto těsta byli draci sice trochu nakynutější, ale myslím, že dopadli celkem dobře a udělají radost sousedovic dětem.;-)

Ahoj. Ale ta dotyčná, co si ho od Cathleen překopírovalůa, si ho opsala špatně. Tu je 490g mouky, ona napsala 790g mouky.Scarlet :-O:-p:-S:-?

Děvčata máte to krásné a jistě i chutné:-p, jste šikulky:yes:28.bodík

Ještě přidávám z dalšího pečení fotku malých bagetek-ty jsem dělala pro Vojtíka do školy;-).

Cathleen:-),tak jsem si dnes k obědové polévce vyhlédla na housky tvé těsto a dobře jsem udělala;-).Našla jsem další z báječných receptů na pečivo a za něj ti moc děkuji:-).Těsto bylo krásně jemné,skvěle se s ním pracovalo a jak housky,tak bulky jsou moc a moc mňam:-p.Bulky jsem pro změnu použila na večeři a s Vojtíkem jsme si z nich udělali báječné obložené hamburgery:-p.Boďku už jsem dala minule,tak teď přidávám pár foteček a rcp.zůstává nejen uložen,ale bude i často praktikován;-).Doporučuji všem:-).

Bibinko,máš je úžasné.:-p:-p

Cathleen, báječné těsto:-!Udělala jsem z něho chlebíčkové veky a jsou výborné:yes: Přidávám ti obrázky a bodíka:yes:

cathleen. mám na tebe jeden dotaz. vždycky, když udělám bulky a orazím tam vzor z raznice, tak ho otočím dolů. ale když je těsto nakynuté a já ho chci otočit správně a dát ho do trouby, tak se mi z toho tvaru udělá paskvil a raznici by tam stejně nikdo nehledal.:-(( mohla bys mi poradit, jak na to, abych měla jeden kousek jako druhý? v lepším případě tak krásný jako máš ty? díky moc za případnou odpověď a posílám bod, protože těsto bylo perfektní:yes:

Cathleen, to uz snad vazne neni pravda, jak muze nekdo takhle doslova prekopirovat recept, a pak ho vydavat za vlastni!!!! grrrr:-//

Vsem dekuji:-) jsem to pekla asi 10 minut na 200°C, a pak 10 minut na 170 - 180°C. Priste zkusim pect treba na tech 190 a kratsi dobu. Uvidime, jednou se to povest musi :-D
Vasku, mas uplnou pravdu, po upeceni byly super, ale potom ztvrdly a museli jsme to pri jidle radne zapijet, aby nam vubec sklouzly do krku :-)):-8

Já peču při 200°C, 15 až 20 minut podle velikosti.

Suzannko. Nevím jak kdo. Ale mne se to zprvu taky stalo a to když jsem pekl na malou teplotu pod a na 170°C. Dnes peču co největší teplotou a to 185°C až i přez 200°C a to jak a kdy a jaké je pečivo podle druhu a velikosti. Při malé teplotě to jisto jistě vysušíš a jíst se to dá , ale okamžitě, pak to i rychle tvrdne. Václav

180-200 stupňů a asi 17-20minut. Ale ona každá trouba peče jinak, je třeba to vyzkoušet ;-)

Cathleen, prosim te, pri jake teplote rohliky a bulky peces? Zkousela jsem vcera, ale mela jsem je nejake vysusene...:-(

Super, za houstičky jsem dostala od rodinky pochvalu, tak předávám dál :yes:

;-(:-p uz mam na to chut tak zitra pobezim pro drozdi a hura do prace

Krása!Uložila jsem je a až upeču podám hlášení,ale už teď posílám bodyka:-*

Cathleen:-),Merylas:-) NÁDHERA:-*.Máte ode mne obě vééélkou boďku(patnáctou:-)));-):yes:

Bodíkovat už víc nemůžu, ale chválit ano. Holky super!!! :yes::yes::yes:

to je nádhera:yes::-)

Magdalénko, myslím si, že je máme z téměř stejného zdroje:-D:-D:-D:yes:

Merylas, spýtaj sa tej kamarátky s kefírovými houbičkami, odkiaľ mám houbičky ja...

Obě jste šikovné. :yes::yes::yes:

Krása:-)):yes::-D+

A to jsem ještě dostala kvásek, o můj jsem se špatně starala, bylo to v době, co jsem měla nějaké problémy a taky mám kefírové houbičky. Úžasná kamarádka:-D:yes::-*

Juj, Merylas, ty jsou parádní:yes: Bodík:yes:

Merylas, šikovná formička ale taky šikovné ručičky ;-):-p:yes:

Děkuji:-8 Ruce šikovné nemám, že se povedly, tak je to těstem a raznicí:-)):yes:

Merylas;-) nádhera! Gratuluji k šikovným ruččkám a malovaným kaiserkám:yes:

boze merylas, tie su ako ...ako...malovane

A ja som zistila teraz, že pri tom kochaní sa krásou fotografií som zabudla pridať bod!
Merylas, keby som ja mala takú kamarátku...asi si kvôli týmto kaiserkám tú raznicu kúpim, tie vaše výrobky sú normálne ako od profíkov!

Od kamarádky jsem dostala krásný dárek, raznici na kaiserky, tímto ještě jednou děkuji:-* Chtěla mě nenásilně donutit, ať více peču:-))Dnes byla premiéra, fotečku přikládám. Potírala jsem mlékem a sypala mákem. :yes: +

A když ji orazíš, až k desce stolu (prakticky ji raznicí rozkrojím), dáváš ji na plech kynout vrchem dolů? Pak, až těsně před pečením je obrátíš zpátky, potřeš vejcem a dáš péct.

Je krásná, ale nechápu jak krásny řez má, já si koupila dokonce ražničku ny kaiserku a jak se to upeče, tak není skoro nic vidět, nevím , kde dělám chyu:-(

Dávám bodík už za to, jak úžasně vypadají :yes::yes:

Cathleen, po upečení skús lak na vlasy...ak pred pečením zabudneš to vajce...

Jani, uvnitř těsta nemám nic...jen ty bulky na hamburgery jsou sypané sezamem.

Magdalenko, měla jsem cukání napsat, že veškeré výrobky určené k focení natírám lakem, aby se leskly:-D:-D

Nene, nejraději potírám rozšlehaným vejcem, všechno pečivo se pak nádherně leskne.:yes:

Bulky, jako malované;-)Dívám se dobře? Máš uvnitř nějaká semínka?:-)

Cathleen, čím to potieraš, že sa tak nádherne lesknú?

Krásné těsto,dávám bodík a ukládám.Brzy vyzkouším.Dík za recept.:yes::yes:

Tématické fráze:
kynuté těsto, slané kynuté těsto, slané pečivo z kynutého těsta, slane testo, kynuté těsto na slano, slané pečivo, kynuté těsto slané, recept na slané testo, pecivo z kynuteho testa, švestková povidla v domácí pekárně, kynuté těsto recept, domácí pečivo, kynuté slané těsto, pečivo, slané kynuté těsto recept, slané pečivo recepty, kynute testo v domaci pekarne, kynuté těsto z domácí pekárny, slané recepty z kynutého těsta, kynute testo domaci pekarna

Suroviny:
voda, olej, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu