Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp s anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 969 kJ /
2 622 kcal
Bílkoviny54,10 g
Tuky255,57 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 3,70 g
Sůl9,05 g
Sacharidy25,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák uvaříme v osolené vodě. Krok 2: Měkký květák rozmačkáme, přidáme žloutky, mouku, sůl a pepř, nasekanou petrželku nebo pažitku, rozpuštěné máslo a přidáme osmaženou cibuli s anglickou slaninou. Krok 3: Vše dobře promícháme, přidáme tuhý sníh z bílků a vlijeme do máslem vymazané zapékací mísy a zapečeme. Podáváme se zeleninovým salátem. Krok 4: Do nákypu můžeme přidat i orestované houby.

Zveřejněno 29. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NVYD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NVYD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, máslo, slanina anglická, cibule, mouka hladká, pažitka, sůl, pepř, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu