Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Liškové rizoto

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kapacita Kapacita

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 990 kJ /
954 kcal
Bílkoviny19,40 g
Tuky46,26 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy94,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve očistíme lišky od nečistoty z lese, větší lišky překrojíme. Oloupeme šalotku, a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme šalotku s česnekem, restujeme, dokud cibule nezesklovatí, přidáme rýži, opět restujeme, zalijeme vínem a necháme ho zcela odvařit. Krok 3: Až se víno vyvaří, postupně přidáváme vývar po naběračkách, až se vývar vypaří přidáme další naběračku, dokud není rýže měkká a stále musíme rizoto míchat. Cca 5 minut před koncem přidáme lišky, až rýže změkne, bude to trvat cca 18 minut, přidáme máslo, aby dostalo rizoto krémovou konzistenci, poté kastrol odstavíme a přimícháme parmezán. Když přidáváme parmezán, rizoto se už nesmí vařit ! Poté servírujeme.

Zveřejněno 12. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Liškové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9qn4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Liškové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9qn4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lišky, rýže arborio, vývar zeleninový, cibule šalotka, česnek, máslo, parmazán, víno bílé suché, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu