Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na uzené slanině

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 105 kJ /
1 698 kcal
Bílkoviny103,23 g
Tuky127,57 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 2,09 g
Sůl5,50 g
Sacharidy33,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná játra nakrájíme na proužky nebo kostky. Krok 2: Na trošce sádla přepustíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 3: Přidáme játra a prudce ze všech stran osmahneme. Mírně podlijeme vodou, opepříme, okmínujeme a dusíme do měkka. Krok 4: Přidáme Masox (vývar), zahustíme jíškou, kterou jsme si udělali ze zbytku sádla a hladké mouky. Krok 5: Ještě asi deset minut povaříme, můžeme i naředit vodou na správnou hustotu a případně dochutíme solí.

Zveřejněno 14. 12. 2021

Poznámka autora Gregusa

Podáváme s bramborem, knedlíkem a nebo s rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na uzené slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zVNO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na uzené slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zVNO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, slanina uzená, cibule, kmín drcený, sádlo, mouka hladká, masox hovězí, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu