Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hromádky z kukuřičných lupínků

Nad tímto cukrovím zajásají ti, kdo drží bezlepkovou dietu. Vzhledem k tomu, že je tento rozpis na větší množství, stačí si ho vyzkoušet třeba jen z poloviny. Pokud nemáte papírové košíčky, vlažné kousky pokládejte lžičkou na talíř jako hromádky.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

cca 100 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 687 kJ /
5 661 kcal
Bílkoviny42,57 g
Tuky295,00 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy701,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V nádobě nad parou rozpustíme med a cukr, přidáme máslo, čokoládu, nahrubo nasekané ořechy a nakonec v ruce pomačkané lupínky. Krok 2: Promícháme, až se všechny ingredience spojí. Krok 3: Ještě horkou směs pomocí lžičky plníme do malých papírových košíčků.

TIP: Hromádky z kukuřičných lupínků

Zveřejněno 9. 8. 2009

Poznámka autorky rebeka

Je to sladké a křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hromádky z kukuřičných lupínků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY60

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hromádky z kukuřičných lupínků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY60

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Dělala jsem dnes z poloviční dávky a i tak je toho poměrně dost - mám 68 košíčků, přikládám foto. Jsem zvědavá, jak bude chutnat, já byla při ochutnávce teplé směsi spokojená, takže věřím, že po ztuhnutí budou hromádky ještě lepší :yes:

Kateřina 19. 12. 2016 12:47
casino: Děkuji,rada nad zlato,ale už jsem si poradila.Dala jsem hmotu do malých formiček a nechala stuhnou a......povedlo se;-):yes:

Kateřina Šutová 19. 12. 2016 09:16
Hmotu jsem udělala podle receptu,ale dala jsem tam víc lupínků .Prosím poraďte ,co s tím,nedrží pohromadě.Zkoušela jsem část rozmixovat na zkoužku,není to ono.Díky za radu.

Kateřina Šutová: "dala jsem tam víc lupínků"
Asi si neděláte srandu, ale s touto radou si přijdu trošku trapně, leč "Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku....":-K
No, když už ale víte, že jste použila víc lupenů, zkuste to napravit přidáním ostatních surovin...:-) Mám ale obavy, že novým zpracováním hmoty budou lupínky jako žvýkačka...
...ááá nééébo, pokud nemáte další suroviny a když to má být v košíčcích, tak udělejte z nouze cnost a podávejte s mokalžičkou a prezentujte to jako "Dezertík na lžičku":-D Jako "hromádky" bych to raději preventivně nezoval:-D

Výýborné, bodík i fotka:yes::yes:

rebeka:Rebíčku, dneska jsem je vytvořila a ty dobře víš, že sladké nemusím, ale ochutnala jsem a je to moc dobré, pěkně chrupavé a bezvadná chuť, tak ty budu mlsat i já a dělat je budu každé Vánoce;-) Máš 23.bod a fotku:yes:

Už je dělám 2 roky a furt se ponich jen zapráši.Jsou opravdu vynikající.V létě je chtěla neteř udělat na oslavu narozenin.A byla nadšená.Hold to není jen vánoční cukroví.:-K;-)

ivulinka: máš je parádní, Ivulinko:yes::yes::yes: jsem ráda, že chutnají:-):-K a děkuji za krásné fotečky:-)

Takže, Nadi:-),
včera uděláno a dnes nafoceno a taky ochutnáno, no je to křupavá a slaďoučká bomba, chválí každý, kdo ochutnal. Myslím si, že se hromádky stanou naší stálicí na vánočním stole.
Posílám tedy fotky, velkou pochvalu a pouhý jeden bodík, díky:-K
Jo a použila jsem hnědý cukr místo bílého;-), a udělala jsem z poloviční dávky a i tak jich mám 45.

už se chladí,vypadají dobře, tak snad budou i chutnat:yes::-)

Dělala jsem tyto hromádky a všem moc chutnají:-p. Příště uberu cukr, protože jsem dala třtinový a ten více sladí. Jelikož jsem měla doma košíčky pouze většího průměru, polovinu hmoty jsem dala do nich a druhou rozprostřela na pečící papír, utlačila a uhladila lžící, na výšku cca 1,5 cm. Po vychladnutí jsem z nich nakrájela kostičky 2x2 cm. Šlo to dobře a ještě i hezky vypadají;-):-).Bodík udělen již dávno, nyní jen chválím ;-):-K

Milá Naďo, všechno nej k svátečku:-K:-K:-K
Už si na hrudky brousím zuby, mňam:-p.Zkusím o víkendu a dám vědět(už předem vím jak je sním skoro sama:)))

mysanda: tak to mě nesmírně těší, že chutná;-):-):-K

Něco úžasného, děkuji autorce... ujíždím na nich každý den, nejspíš chudinky nedožijí vánoc :-), budu muset udělat ještě jednu várku pro hosty... :yes: :yes: :yes:

jarmila: obávám se, že ano, ten je tam nutný;-)

dobry den,chci se zeptat ten med tam musi byt? ja ho totiz zapomela koupit.

sarkina.kv: plíseň? Nestraš:-)) - mám je hotové asi tři dny a uložené s ostatním cukrovím a štolou v krabicích v chladu

sarkina.kv 15. 12. 2013 20:42
hosta: Hromádky mě DOSTALY. Jen potřebuji vědět, kdy je dělat. Mladí mi přijedou mezi svátky. Dají se udělat a někde do svátků uložit?
Jen aby nechytaly plíseň nebo tak...

No to se mi tak líbí, že už zase mám brouka v hlavě :-):yes::yes:+...bodík šel už dřív :-)

hosta: máš ho parááádní, Jíťo:yes::yes::yes::yes::yes: já moc děkuju, jsem ráda, že chutná;-):-)

No to je ale boží cukroví - to se mi líbí, jednoduché, efektní - moc děkuju za recept. Foto dávám, mám ho taky hezký:-)):yes:

Jana Remkova: děkuju, fotka je krásná, tmavá barva v bílých košíčcích vypadá skvěle:yes::yes::-K

Nadi, přidávám foto. Že se ti zdají tnavší? :-D Máš recht, jsou a víš proč?? :-D Protože z nějakého neznámého důvodu jsem použila ty kakaové lupínky, co mají děti rády do mléka! :-D :-D I tak neskutečně dobré!! Přidávám foto, pokud nevadí :-)

Gabriela: nevím, ale to máslo v tom krásně voní.. tak to zkus, uvidíš sama;-)

rebeka: Zlata Haná ma obsah tuku 73%( z toho 85% rostliný tuk a 15% mléčný tuk) tak jak teda toto ne?

rebeka: No a co se stane teda kdyz bych tam dala tu zlatu Hanů?Máte s tím nějakou zkušenost?

Gabriela: určitě máslo, ne žádnou náhražku jako např. Zlatá Haná, značku másla jakou chceš, ale opravdu máslo s obsahem tuku minim.82%;-)

Dobry den,může být jako máslo zlata haná nebo musí být přímo nějaká značka másla?Dekuji

Sodovka: Danko, myslím, že to nijak vadit nebude... budou mít prostě "lískovou" chuť;-):-)

Nadi dík. Vůbec nemám strach, že by tahle dobrůtka zbyla. :-)) Menší dávky jsem měla v úmyslu dělat kvůli mně, abych tolik nebaštila.:-D
Podobné hrudky jsem již dělala před léty, ale byl to trochu jiný recept. Na 160 g kukuřičných lupínku se dávalo až 360 g krystalového cukru, pak 31% smetana... Hrudky byly ale příšerně sladké. Nadi, nemám ale vlašské ořechy. Nakoupila jsem v akci ořechy lískové. Doufám, že nebude vadit, když do hrudek dám lískáče. ;-)

Sodovka: Dani, záleží, jak moc je budeš dělat velké... z celé je jich cca 100, ale jdi do celé dávky... že by zbylo, žádný strach:-D:-D;-)

Tématické fráze:
kukuřičné lupínky, kukuřičné lupínky recepty, kukuřičné lupínky recept, vánoční cukroví z kukuřičných lupínků, kukuřičné lupínky v čokoládě, kukuřičné lupínky cukroví, cukroví z lupínků, karamelové hrudky s kukuřičnými lupínky, kukuricne hrudky, karamelové hrudky s lupínky, hrudky z lupínků, čokoládové hrudky s kukuřičnými lupínky, kukuřične cukrovi, kukuřičné lupínky- sladké hromádky, nepečené cukroví z lupínků, kukuricne lupinky v karamelu, kukuřičné křupky recept, cukroví z kukuřičních lupínků, recept kukuřične lupinky, cukroví s kukuřičnými lupínky

Suroviny:
cukr krystal, med, máslo, ořechy vlašské, čokoláda hořká, lupínky kukuřičné

Přidat fotografie receptu