Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Red Velvet

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Napalsko

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 622 kJ /
5 168 kcal
Bílkoviny91,88 g
Tuky327,65 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 5,79 g
Sůl5,30 g
Sacharidy456,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkou do pěny. Krok 2: V druhé míse smícháme prosátou mouku s kakaem a sodou.
Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu. Krok 3: Do vyšlehané pěny po částech přidáváme smíchanou mouku s kakaem, sodou, podmáslím a octem. Nakonec přidáme opatrně tuhý sníh a červené barvivo. Krok 4: Dáme péct do dortové formy o průměru 24 cm. Teplota 180 °C asi 40 min. Krok 5: Na krém vyšleháme smetanu ke šlehání. Jakmile bude polotuhá, přidáme ostatní ingredience a šleháme do zhoustnutí. Krok 6: Korpus po vychlazení z vrchní části odkrojíme na rozdrobení posypu. Zbytek korpusu rozkrojíme na 2 pláty, promažeme krémem. Můžeme obmazat boky i vrchní stranu, kterou posypeme rozdrobeným korpusem.

Jak jednoduše ozdobit dort. Návody a praktické tipy a triky i pro úplné začátečníky

Zveřejněno 15. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Red Velvet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZqJJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Red Velvet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZqJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, soda jedlá, kakao, máslo, cukr krupice, vanilka, vejce, podmáslí, ocet vinný bílý, potravinářské barvivo, mascarpone, sýr philadelphia, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, cukr moučkový, šťáva limetková, kůra limetková

Přidat fotografie receptu