Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Velikonoční" rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho bylinek zrovna rostoucích. Pokud knedlíky zbydou, můžeme je zamrazit.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 858 kJ /
1 161 kcal
Bílkoviny46,95 g
Tuky44,45 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy127,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce. Brambory po uvaření necháme zchladnout. Než se uvaří, natrháme si bylinky, nakrájíme je na tenčí proužky a ještě pokrájíme přes. Přidáme k nim ostatní suroviny a dobře promícháme. Krok 2: Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme nebo protlačíme lisem, přidáme vejce a propracujeme. Přidáme část mouky a sůl, propracujeme a pak přidáváme po částech. Každé brambory jsou jiné. Nakonec propracujeme těsto a rozdělíme na 4 části. Krok 3: Na pomoučeném povrchu každou část ručně rozmačkáme přibližně na čtverec 1,5 cm silný, dáme čtvrtinu náplně, rovnoměrně po povrchu asi 1 cm od okrajů a pevně zarolujeme. Boky zacelíme a konce dobře přitiskneme, aby se knedlík nerozbalil. Pracujeme rychle, aby těsto nezřídlo. Obalíme v mouce a dáme stranou. Krok 4: Právě tak pokračujeme s ostatním těstem. Do velkého hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu. Jakmile voda vaří, vložíme dva knedlíky, ihned je opatrně odstrčíme ode dna. V polovině času otočíme. Doděláme další dva. Jakmile se voda začne opět vařit, ubereme plamen asi na polovinu. Stačí jim 15 minut, pokud se vkládají do vroucí vody. Pokud by za tu dobu nevyplavaly, přidáme jim pár minut. Krok 5: Dají se jíst jako příloha nebo s usmaženou cibulkou a okurkovým salátem. Zbylé knedlíky můžeme uložit do mrazáku.

TIP: Uchování bylinek v lednici

Zveřejněno 8. 4. 2022

Poznámka autorky janky3

Na fotkách Popenec břečťanolistý a Popenec obecný

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Velikonoční" rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Velikonoční" rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, hrstka, česnek mědvědí, pažitka, petrželka, kopřivy, popenec, sedmikráska, listy pampeliškové, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu