Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec dušená na zelenině a houbách

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 716 kJ /
1 127 kcal
Bílkoviny124,84 g
Tuky55,61 g
Vláknina15,46 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 398 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy28,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a maso na kostky. Krok 2: Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, sušené houby a kmín. Necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek a po zamíchání vložíme maso. Smažíme zprudka až se zatáhne. Krok 3: Vmícháme papriky, zamícháme, přidáme hořčici a zarestujeme. Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem tak do 3/4 masa. Dusíme do poloměkka. Krok 4: Pak přisypeme mrkev a dodusíme doměkka. Před koncem vhodíme hrášek. Krok 5: Masová směs by měla být díky cibuli a houbám akorát hustá. Kdo by chtěl hustší, přidá trochu jíšky nebo lžičku škrobu rozmíchaného ve vodě. Směs dochutíme a podáváme s rýži nebo těstovinami.

TIP: Čím zahustit nejen omáčky

Zveřejněno 9. 8. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec dušená na zelenině a houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZR60

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec dušená na zelenině a houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZR60

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes:

Výborné. Dělala jsem podle receptu a není potřeba zahušťovat. Jako přílohu jsme měli bramborové rosti. Dovoluji si přidat foto :-)

Moanka: Rozmarýn se přidává k pečení. Ale každý nemá čerstvý, nebo ho nemusí, tak se se může klidně vynechat.

A prosím, možná jste si nevšimla ještě toho komentáře před tím. Jak je to s tou rozmarýnkou? 😊

Moanka: Ano kmín uvolní své aroma a je výraznější..A moc děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku:-K:-K:-K

A prosím, mohu se optat ještě na jednu věc? často dáváte kmín hned zkraje na smažící se cibulku. To má nějaké zvláštní opodstatnění??
Nezlobte se, ale s novou kuchyní mě to vaření “chytlo” a snažím se přijít některým “vychytávkám” na kloub… 😉

Uvařeno. 👩‍🍳
Moc nám chutnalo. Děkuji za recept, vařím podle Vás opravdu ráda… 👩‍🍳😋 V tomto receptu mi chybělo jediné. Mám rozmarýnku, jež tam patří dle ingrediencí, ale jak nebyla v popisu, nedala jsem ji tam. 🤷🏻‍♀️🙃 Nebo měla být jen na ozdobu?? 🙂😊
I tak, jídlo velice chutné… 👌
Škoda, že to neumím i tak hezky vyfotit. 📸😂

alca2: Moc děkuji :-K:-K:-K

Velmi chutné, nedala jsem pálivou papriku kvůli vnoučkovi, taky mu chutnalo <3

Anna Kocikova: ;-) Marie Svarcova: ;-) Maruško a Drahuško děkuji vám..:-K:-K

Krásně prezentované chutné jídlo:-8:-K

:-)<3:yes::yes::yes: Pěkný recept a nádhera na talíři :yes::-K

Suroviny:
plec vepřová, cibule, mrkev, česnek, houby sušené, hrášek mražený, hořčice dijonská, sádlo, paprika sušená sladká, vývar masový, rozmarýn, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu