Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 728 kJ / 1 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,15 g |
Tuky | 131,62 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 32,85 g |
Postup přípravy
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Krok 2: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme slaninu společně s cibulí. Až začne cibule mírně zlátnout, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Krok 3: Zlatavou směs odhrneme ke straně hrnce a do hrnce vedle sebe naskládáme plátky masa, které s obou stran necháme zatáhnout. Krok 4: Podlijeme horkou vodou, ještě malinko osolíme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Až začne tlakový ventil syčet, plamen ubereme na minimum a vaříme 35 minut. Krok 5: Hrnec odstavíme a necháme 5 minut dojít.
Poté otevřeme, maso vyndáme a uchováme v teple. Šťávu trochu projedeme tyčovým mixérem a hrnec opět postavíme na zdroj tepla. Krok 6: Až začne šťáva vařit, přidáme hořčici, libeček, ve studené vodě rozmíchaný solamyl a necháme 2 minuty slabým varem povařit. Krok 7: Hovězí plátky chutnají dobře s cibulkovo-špekovými šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 12. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96lg
Moje poznámka
Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96lg
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
olej,
slanina uzená,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
voda,
voda,
solamyl,
hořčice plnotučná,
libeček
Komentáře (5)