Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 728 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny10,15 g
Tuky131,62 g
Vláknina16,90 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy32,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa na okrajích nařízneme a po obou stranách lehce posypeme solí a pepřem.
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Krok 2: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme slaninu společně s cibulí. Až začne cibule mírně zlátnout, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Krok 3: Zlatavou směs odhrneme ke straně hrnce a do hrnce vedle sebe naskládáme plátky masa, které s obou stran necháme zatáhnout. Krok 4: Podlijeme horkou vodou, ještě malinko osolíme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Až začne tlakový ventil syčet, plamen ubereme na minimum a vaříme 35 minut. Krok 5: Hrnec odstavíme a necháme 5 minut dojít.
Poté otevřeme, maso vyndáme a uchováme v teple. Šťávu trochu projedeme tyčovým mixérem a hrnec opět postavíme na zdroj tepla. Krok 6: Až začne šťáva vařit, přidáme hořčici, libeček, ve studené vodě rozmíchaný solamyl a necháme 2 minuty slabým varem povařit. Krok 7: Hovězí plátky chutnají dobře s cibulkovo-špekovými šťouchanými bramborami.

TIP: Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 12. 8. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Měla jsem krásný kus hovězího krku z podplečí vcelku určeného na guláš. Nedalo mi to a musela jsem kousek uzmout :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96lg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96lg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Nikijaho: Komentář mě velice potěšil,děkuji:-KJsem ráda,že jsi podle receptu uvařila.Také krájím maso na větší kusy,ale tentokrát byl krk krásně vysoký a tak jsem neodolala:-)

Výborné jednoduché jídlo. Maso jsem dusila nakrájené na kusy. :yes:

Marie Svarcova: Jaromira18: Děkuji vám:-8:-K

Vynikající dobrůtka.:-K:-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto (já raději sádlo než olej ale to je můj prpblém):-K

Suroviny:
maso hovězí, olej, slanina uzená, cibule, česnek, pepř mletý, sůl, voda, voda, solamyl, hořčice plnotučná, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu