Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku je lahodným spojením křupavého obalu a jemné chuti lilku, doplněné výraznou vůní česneku. Skvěle se hodí jako předkrm, chuťovka k posezení s přáteli, nebo originální příloha k hlavnímu jídlu.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie622 kJ /
149 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky7,67 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy9,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme z jedné strany a necháme vypotit aspoň 15 minut. Krok 2: Pak jej obrátíme, osolíme a zase necháme vypotit. Krok 3: Každé kolečko pak osušíme, obalíme v hladké mouce a v těstíčku z vajíčka, česneku, majoránky a hladké mouky a popřípadě trošky vody. Smažíme pomaličku dorůžova.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Je to můj recept. Hledala jsem nějakou inspiraci, vím, že je tady recept ve strouhance a tohle je zase jiné. Je to pro mne lilková premiéra, má malinko chuť, jako houby, ne doslova, ale opravdu to nebylo špatné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v česnekovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQnO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v česnekovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQnO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

výborné... místo majoránky jsem použila oregano a musím říct, že je to ještě mnohem chutnější než klasika v trojobalu :yes:

R.Rose: Jé, zkusím to oregáno!! Děkuji za vyzkoušení :-)

Jitkas: díky za záskok!! Dopíšu to tam:-)

hanka: Kdyz zhlednes cely fotopostup, mas ho v testicku(foto c.5).

A co s tou majoránkou:-? Do těstíčka:-?

Saela: grilovací koření není vůbec špatný nápad, nebo jakékoliv jiné. Vyzlkouším, díky:-)

Mnam, mnam, mnam! Tohle bych jedla klidne porad! :-D Jen do toho pridavam jeste grilovaci koreni, at to mas trosku vetsi grady a tak to muzu jist porad :-p:yes:

Mnam, mnam, mnam. Jen skoda, ze nemam lilku doma vic :)

xanny: Díky, ta cuketa mne taky zajímá!!:-O

Díky za inspiraci, právě jsem dosmažila cuketu plněnou plátky hermelínu v tomto těstíčku :-p:yes::yes::yes:, posílám další bodík:-K

Chocolate,to bude určite dobré:-p
Jani,ten plnený lilek je klasika:cibuľa,vnútro z baklažánu,huby,vajíčko,smotana a syr.Niekedy pridám šunku,rajčiny alebo slaninu.Podobných receptov je tu dosť;-)

chocolate jéééé:-O, to musím zkusit!!:-p

Jani, já do plátku udělám zářez, dám kousek uzeného Eidamu a obalím.Je dobrý s česnekovou zakysankou.

Ivana79, moc děkuji za vyzkoušení, i u mne to byla premiéra;-). A mám velkou radost z fotek!!:-) Taky jsi mohla přidat recept na ten plněný lilek;-)

Jani,ja som recept dnes vyskúšala a máš pravdu,chutí to trošku ako huby a je to veľmi dobré:yes:jediné,čo mi trochu vadilo je,že to nasiaklo dosť oleja,ale to baklažán,ako je známe,robí:-/.Druhý som urobila plnený,takže máme dnes baklažán na dva spôsoby:-8:-).Takže fotky+kladné hodnocení:-D

Milý Fantomasi, děkuji a taky tě zdravím!!:-D Zacharka zkus, byla to moje premiéra lilku a dopadla dobře;-)

Pan Fantomas (VR) 15. 11. 2010 19:04
tenhle Lilek máme doma, a moc mi chutná. Recept je tu dlouho, ale ten Lilek je vynikající, a zdravý... Díki moc:-)... Nachledanou :-)) zdravý vá Pan Fantomas (VR).:-p

skusim tento recept vypadá velmi dobře věřim že bude super ;-)

:yes::yes:Já se snad konečně odhodlám a lilek koupím;-)Recept vypadá zajímavě:yes:

Blansch, super a díky za vyzkoušení;-)

Tak dneska jsem si naplánovala tento recept a můžu potvrdit úspěch, chutnalo výtečně:-pDo těstíčka jsem přidala malinko prášku do pečiva a ani jsem to před máčením neobalovala v mouce a super....díky za tip:yes:

aanicka :-)):yes::yes:

Hmmm, Jani tady jsem recept neobjevila, ale když jsem tě našla v "Pošli recept" tak jsem si to hned našla i tady a dávám do oblíbených ;-).

Lucasinka u mne to taky byla premiéra. Je třeba ho nechat trochu "vypotit" a byla jsem celkem překvapená, že to nebylo vůbec špatné;-)

Lilek mam rada, ale nikdy jsem nemela odvahu ho sama delat - tentokrat neodolam a hned jak ho uvidim, koupim a zkusim :) Bodik na ceste

dakujem,urcite nieco z toho skusim :-)

michsamant, myslím, že by šlo to, co říká magdalenka;-)

michsamant - našla jsem Ti http://karotkarecepty.webnode.cz/ostatni-jidla/, třeba Ti to pomůže;-):-)

Miška, michsamant, mňa napadlo, či by nefungovalo cestíčko iba z múky a vody...osušený baklažán obaliť v múke a potom ešte v cestíčku z múky a vody...skús a poreferuj...;-)

michsamant zkus, víš, jak je všeobecně známo, já jsem na mouky veliký odborník!:-)):-D:-D

to je skoda,lebo moj muz vajicka neje..ale napadlo ma cicerova muka (Besan) mozno..miesto hladkej..skusim a dam hlasenie

michsamant tak to fakt nevím!! :-(

dalo by sa toto urobit bez vajicka? co ine by sa dalo pouzit na spojenie cesticka??

Holky zkuste;-)

Jani,tak já lilek můžu,vypadá to skvěle:-p,je sice teď trochu dražší,ale láká mě to udělat ho podle tebe.Dávám bodík:yes:;-)

:yes::yes::yes:

Jani, teď jsem teprve (díky fotce v pokecu) objevila tento tvůj recept. Díky ti za něj a ukládám...:-)

Lilek jsme jedli v Řecku,grilovaný a byl žůžo.Já to určitě vyzkouším.Jani máš bodík.:yes::yes::-))

Lilek jsem jedla grilovaný a marinovaný, ale přiznám se, že mně ani jeden nenadchnul. Tondu jo, tak možná to bude u nás s lilkem jako s houbama :-(. Ale vypadá to krásně ;-)

No, to je hezká fotka a lilek je určitě báječný. Teď to chce ještě ten lilek plněný, je bezvadný. +:yes::-))

Ne nemám, to je pro mne nové, ten lilek. Horší je, že jsem si to tady šla vložit, ochutnala jeden kus a než jsem to dopsala, tak to Láďa všechno se....:-( a přitom říkal, že takové kvaky jíst nebude:-)):-D

hmmm, určitě vyzkouším :yes: bodík

Janka, keď tak skúšaš, nemáš v zílohe niečo s baklažánom narezaným na kocky? Mám v mrazáku...;-) Bodík +:-D

Jani, hlavně, že já lilek mám tak dlouho v lednici, že jsem ho musela vyhodit:-(..právě jsem to zjistila, když jsem ho chtěla udělat podle tebe:-)

No, byl to tvůj nápad, abych si ten lilek koupila:-D! Tak zkouším.;-)

Jani, dík za tip, určitě udělám :-) Bodík:yes:

Tématické fráze:
lilek recepty, smažený lilek v těstíčku, lilek recept, recept lilek, lilek, česnekové těstíčko, recepty z lilku zdravě, recepty lilek, lilek ve vajíčku, cuketa v česnekovém těstíčku, lilik recepty, lilky v těstíčku, recepty z lilku, lilek v sýrovém těstíčku, jak vypadá lilek, torecepty-lilek v sýrovém těsíčku, recept na lilik, cuketa s česnekem v těstíčku, jídla z lilku, lilek jedlí

Suroviny:
lilek, sůl, česnek, vejce, mouka hladká, majoránka, voda, olej

Přidat fotografie receptu