Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rostbíf s chřestem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 333 kJ /
1 275 kcal
Bílkoviny170,48 g
Tuky64,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 441 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy2,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet. Krok 2: Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne. Krok 3: Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme. Krok 4: Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.

Zveřejněno 20. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqN5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Pavel Šusták 4. 2. 2014 12:40
Rostbíf musí být růžový, jinak to není rostbíf, ale jen pečené hovězí maso. Sory, ale tento se vůbec nepovedl.

maxmilian 17. 8. 2013 04:13
.já také ne..:myslím ten chřest nemusim

...:

Vladimír Šmejkal , šefkuchař 23. 5. 2013 19:41
Tomuto říkám špatně upečený roastbeef :-) a hodně divný chřest :)

maso vypadá hezky ale ten chřest bych asi nejedl

No, pohádka:-p:yes:Vypadá to opravdu moc dobře:yes:

Mně vyhovuje víc propečený a tenké plátky..nějak ten růžový nemusím..ale co jsem od známých slyšela, tak všichni ten růžový, mírně krvavý..Tento vypadá pro mne moc dobře..i s přílohou:-*Bodík:yes:

maris ja mam tiez radsej ruzovy a take tenucke platky...ale mozem ti povedat, este nikdy sa mi taky nepodaril...vzdy tak ako sidere....taky ruzovy som jedla iba v restike...

nádhera a pěkný recept:-p:yes:

To je moje gusto:yes::yes:+:-))

Krásné, já bych měla jen poznámku - mám ráda rostbíf uvnitř růžový, ten Tvůj by byl pro mě moc propečený, ale to je můj problém;-)

Nádhera sidero :yes:

Já maso také polévám olejem, :-S napsala jsem ho do surovin, ale pak už jsem koukám použila jenom pánev. To jsem teda ťuk :-*

davam +, je to uzasne jedlo....sparglu milujem a roastbeef tiez...ja maso potieram este horcicou a zalejem trochu olejom...nechavam odlezat az 24 hodin

Nádhera!:yes::yes: Já bohužel nemám odvahu něco takového udělat. Měla bych strach, že to bude tvrdé, ale ty to máš luxusní:yes:

Tématické fráze:
recepty s chřestem, hovězí rostbíf, hovězí s chřestem, recept s chřestem, rostbeef pohlreich, hověží maso s chřestem, roztbíf, jak se dělá rostbíf, roastbeef recept, vepřový rostbíf, maso s chřestem, roustbif, hovezi rostbif recept, rostbíf podle pohlreicha, pohlreich rostbeef, hovězí chřest, roastbeef s chrestem, připrava rostbífu, s chřestem, veprovy rostbif recept

Suroviny:
roštěnec nízký, sůl, pepř, olej, mouka hladká, chřest, sýr parmazán strouhaný, olej olivový, ocet vinný, česnek, koření provensálské, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu