Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí gulášek

Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se skvěle hodí bramborové knedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 700 kJ /
1 840 kcal
Bílkoviny218,93 g
Tuky71,82 g
Vláknina19,02 g
Cholesterol 704 mg
Sodík 968 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy73,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na drobné kousky. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na sádle, posypeme paprikou a asi minutu mícháme. Krok 2: Přidáme maso, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a kečup a pod pokličkou necháme zvolna dusit cca pět minut. Krok 3: Podlijeme vývarem, přidáme majoránku, bobkové listy, nové koření, sůl a pepř a necháme za občasného promíchání dusit. Krok 4: Nakonec můžeme (ale nemusíme) zahustit trochou Maizeny. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Zveřejněno 3. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6472

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6472

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso dančí, cibule, sádlo, kečup ostrý, protlak rajčatový, bobkový list, koření nové koření, sádlo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, česnek, majoránka, vývar zeleninový, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu