Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na černém pivu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 992 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny231,23 g
Tuky64,97 g
Vláknina16,04 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,80 g
Sacharidy36,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí líčka očistíme, osolíme, opepříme a na 2 lžících rozpáleného oleje ve větším kastrolu zprudka orestujeme z obou stran. Jakmile líčka zhnědnou, vyndáme je ven na talíř, přikryjeme a udržujeme v teple. Krok 2: Přidáme zbylé 2 lžíce oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme, vrátíme zpět maso, podlijeme černým pivem, přidáme majoránku a vývar a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 3: Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a naporcujeme. Můžeme podávat s bramborovou kaší.

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 3. 4. 2023

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Omáčku jsem nezahušťovala, ale pokud se zdá moc řídká, je možné ji jemně zatřít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBLLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBLLk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
líčka hovězí, česnek, cibule, vývar masový, pivo černé, hořčice dijonská, česnek, majoránka, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu