Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 948 kJ / 1 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,00 g |
Tuky | 38,15 g |
Vláknina | 5,88 g |
Cholesterol | 449 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 101,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na mase z jedné strany uděláme hlubší zářezy do kříže (jako když nařezáváme kůžičku). Osolíme, opepříme a promneme rukou, aby se koření dostalo do zářezů.
Krok 2: Poté maso obalíme v čočkové mouce, opět se snažíme dostat mouku i mezi zářezy.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme asi centimetrový plátek másla s lžící olivového oleje. Maso zprudka celkem asi 5 minut z každé strany opékáme, několikrát ho otočíme.
Krok 4: Mezitím oloupeme a nakrájíme nahrubo česnek. Přidáme ho do pánve k opečenému masu a necháme osmahnout.
Krok 5: V misce smícháme rozehřátý med, balzamico a sójovou omáčku.
Krok 6: Nalijeme na pánev, prsa několikrát otočíme, aby se v omáčce celá porce masa obalila, přiklopíme poklicí a necháme 3 minuty „dusit“. Vypneme plotýnku a necháme další 3 minuty dojít pod poklicí.
Krok 7: Podáváme s rýží, maso přelijeme zredukovaným přelivem. Můžeme ozdobit čerstvou pažitkou
Zveřejněno 13. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa v čočkové mouce a medovém balzamiku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8QZ5
Moje poznámka
Kuřecí prsa v čočkové mouce a medovém balzamiku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8QZ5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 minutou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
máslo,
olej olivový,
med,
omáčka sojová,
mouka čočková,
česnek,
pažitka
Komentáře (1)