Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cik-cak dort

Hodnocení receptu je 3,9 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 620 kJ /
6 840 kcal
Bílkoviny121,01 g
Tuky404,17 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 2,33 g
Sodík 715 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy668,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pri Krok 2: dáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi.

Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.

Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cik-cak dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQzR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cik-cak dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

NIky a Lída 1. 7. 2010 05:19
mocc hezky vadímiže se nam nikdy nepovede:-!;-(;-(

Tejaja:-).Opravdu pěkný nápad,který stojí za vyzkoušení;-).Ukládám

Dobrý nápad a ten se cení:-p:-)):yes:

Jůůůů - to je efektní !!! :yes::yes::yes: +;-)

ta fatka v reze ma presvedcila a najblizsie to urcite vyskusam, vyborny napad a leti bod

Dobrý nápad a vypadá to hezky:-):yes:

Jejda, napsala jsem rychleji, než jsi vložila i fotku na řezu :-)

:-D je posypaný cez háčkovanú dečku;-):-D:-8:-8

Dortík musí být moc chutný a zajímavý i na řezu. Terezko, z čeho je ta bílá květinová ozdoba na povrchu dortu? To je posypaný cukr přes šablonu?..nebo co to je? Bodík:yes: 1.

Tématické fráze:
cik cak dort, šablony na kávu, šablony na dorty, dort cik cak, cik cak, šablony na čokoládové ozdoby, cak, řezy cik cak, cak.cz., koláč cik cak, cik cak řezy, studenej dort, cik, sablona na dort, šablona na kávu, kakaovy korpus, moučník cik cak, cikcak, cik cak dorty, šablony na ozdobu kávy

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, voda, kakao, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, mléko, pudink vanilkový, káva instantní, piškoty dětské, brandy, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu