Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkový likér

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie54 960 kJ /
13 136 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 452,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zralé vypeckované meruňky rozmačkáme a zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Krok 2: Pak vylisujeme, přidáme cukrový sirup, rozmícháme a necháme usadit. Krok 3: Přefiltrujeme a uzavřené v láhvích uložíme.

Zveřejněno 6. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Likér je lahodný, jemný a nepřeslazený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQ0y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQ0y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Miri, vodu převařenou a macerovalo se to ve 3 l velké zavařovačce se šroubovacím víčkem. A na ostružinový likér se ti mrknu do své "chytré" knížky. Pokud bude recept odlišný, vložím ho sem bez fotky, ju?;-)

Cathleen:-)mám ostružiny(půjde to:-O),tak kilečko a protože mám mlsnou a zvědavou pusinku:-p,tak hned zítra kupuji líh,no a rum "ukradnu" manželovi-na oko tu dělá bububu,ale myslím že už je taky zvědavý:-p:-D.Jen mám otázku-tu vodu co dáváš k ovoci,lihu a rumu máš převařenou,nebo jen z kohoutku? A dáváš macerovat pod špunt,nebo bez něj-aby to mohlo dýchat?To jsem ale zvědavka,viď:-D?Předem díky:-)

Cathlee:-),pakliže je to tak,budiž ti odpuštěno;-):-D:-D.Ovšem s těmi hruškami nevím,nevím:-(.U nás je jejich sběračem manžel a nechává z nich pálit úúúžasnou hruškovici:-p.Ale ten receptík klidně dej,ať můžou nakládat i jiní a pak si spolu můžete cinknout;-):-).Ovšem u těch meruněk mě to trošku mrzí;-),už jsem tu mohla po nocích ochutnávat a vychutnávat:-p;-):-D.

:-( Miri, nešlo to jinak - macerovalo se to a nevěděla jsem, jestli to bude dobré. Je!:-p
Ale takový likér jde vyrobit téměř ze všeho, třeba i z hrušek, které teď dozrávají....mám sem dát na něj recept bez fotky?

Cathleen:-).S takovou dobrotou sem dorazíš až teď,když už je dávno po meruňkách:-O:-S?No nic:-(uložímsi to a příští rok do mě nenápadně ťukni,abych na tuhle krásu:-p nezapoměla;-).Máš moc pěknou fotečku:-)

To bych si nechala líbit. :-)):-))
Cathleen , krásná fotka:-D:-D:yes:

No to musí báječně vonět..., určitě stojí za vyzkoušení.:yes:

Tématické fráze:
meruňkový sirup, likér z merunek, meruňkový sirup recept, domácí meruňkový sirup, liker ze švestek, domácí sirup z meruněk, co vyrobit z merunek, sirup z meruněk, sirup z meruněk recept, domácí meruňkový sirup recept, ostružinový liker s rumem, recept na meruňkový sirup, jak vyrobit likér, jak vyrobit hruškovici, recept na sirup z meruněk, likér ze švestek recept, recept merunkovy sirup, domaci liker z merunek, hruškovice recept, merunkovyliker

Suroviny:
meruňky, líh, rum, voda, cukr, voda, sirup cukrový,

Přidat fotografie receptu