Bramborový quiche
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře zasytí, ať už zatepla jako oběd, tak zastudena jako pohoštění pro přátele.
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených ingrediencí uhněteme tužší těsto, které necháme asi 30 minut v lednici odpočinout.
Krok 2: Na másle orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme je. Oloupané brambory pokrájíme a rozpůlené kapustičky necháme povařit asi 5 minut ve slané vodě. Těsto rozválíme a přeneseme do vymazané zapékací formy. Tu vyložíme těstem tak, abychom vytvořili vyšší okraje.
Krok 3: Zeleninu a houby smícháme, přidáme utřený česnek, směs osolíme, okořeníme zbylým kořením a bylinkami, vše zalijeme vejcem s rozmíchanou smetanou a bohatě posypeme sýrem. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova při 180 °C asi 35-40 minut.
Krok 4: Podáváme teplý nebo studený, např. se zakysaným mlékem nebo podmáslím.
Zveřejněno 23. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZpN
Moje poznámka
Bramborový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZpN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 27 minutami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 5 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 5 minutami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 39 minutami
Nejlepší marokánky
stepna před 58 minutami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 2 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 3 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 3 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 5 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
sůl,
voda,
tuk,
mouka,
máslo,
cibule,
žampióny,
brambory,
kapustičky,
sůl,
česnek,
petrželka,
pepř drcený,
majoránka,
ořech muškátový,
vejce,
smetana zakysaná,
sýr eidam
Komentáře