Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový quiche

Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře zasytí, ať už zatepla jako oběd, tak zastudena jako pohoštění pro přátele.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 105 min Doba tepelné úpravy: 45 min

150 min (105 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí uhněteme tužší těsto, které necháme asi 30 minut v lednici odpočinout. Krok 2: Na másle orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme je. Oloupané brambory pokrájíme a rozpůlené kapustičky necháme povařit asi 5 minut ve slané vodě. Těsto rozválíme a přeneseme do vymazané zapékací formy. Tu vyložíme těstem tak, abychom vytvořili vyšší okraje. Krok 3: Zeleninu a houby smícháme, přidáme utřený česnek, směs osolíme, okořeníme zbylým kořením a bylinkami, vše zalijeme vejcem s rozmíchanou smetanou a bohatě posypeme sýrem. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova při 180 °C asi 35-40 minut. Krok 4: Podáváme teplý nebo studený, např. se zakysaným mlékem nebo podmáslím.

TIP: Další inspirace, jak naplnit quiche

Zveřejněno 23. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

Quiche může být oběd či večeře nebo studená odpolední svačina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZpN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZpN

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, žloutek, sůl, voda, tuk, mouka, máslo, cibule, žampióny, brambory, kapustičky, sůl, česnek, petrželka, pepř drcený, majoránka, ořech muškátový, vejce, smetana zakysaná, sýr eidam

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu