Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s bylinkovou krustou

Pokud vás už nebaví stále stejná úprava lososa, zkuste ho připravit s bylinkovou krustou. Příprava je velmi snadná a výsledek efektní a lahodný a losos se v této úpravě skvěle hodí i pro slavnostní příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bílý toastový chléb nalámeme na kousky a vložíme do robotu. Přidáme směs bylinek, stroužek česneku a nastrouhaný parmazán. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a rozmixujeme. Krok 2: Plátky lososa osolíme, opepříme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Připravenou směs rozprostřeme na rybu a mírně prsty přimáčkneme. Krok 3: Pečeme při 190 °C 12-15 minut, aby losos zůstal uvnitř šťavnatý. Krok 4: Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme jíšku. Zalijeme vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik minut povaříme. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Krok 5: Upečeného lososa podáváme se šťouchanými bramborami a přelijeme smetanovou omáčkou.

TIP: Oblíbené recepty z lososa

Zveřejněno 29. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s bylinkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s bylinkovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chléb toustový tmavý, bylinky, česnek, parmazán, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, mouka hladká, vývar masový, smetana, citron, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu