Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lenčiny masové závitky

V receptu není uvedeno množství, neboť to si určí každý sám podle své chuti. Tyto vepřové závitky jsou velmi šťavnaté a pikantní a jako přílohu můžete podávat brambory nebo bramborový knedlík.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájíme na plátky (měl jsem možnost ji ještě vykostit a kosti jsem naložil spolu s masem), osolíme (použil jsem pragandu), okořeníme barbecue kořením, naklepeme a dáme do chladničky minimálně na 12 hodin uzrát. Krok 2: Plátek krkovičky opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátky anglické, pak kysané zelí, polovinu klobásy, přehneme (nebo zavineme) a sepneme jehlou nebo párátky. Krok 3: Rozšleháme vajíčka s trochou mléka a piva. V této směsi obalíme závitky a ještě obalíme v mouce. Osmažíme v rozpáleném oleji a vložíme do pekáče promazaného sádlem a s cibulí nakrájenou na céčka (mě se tam podařilo ještě vecpat naložené kosti). Podlijme troškou bujónu, přikryjeme a vložíme do do rozpálené trouby na 200 °C. Krok 4: Za občasného polévání výpekem (já jsem závitky potřel i zbytkem rozšlehaného vajíčka) pečeme 40-60 minut.

Jako přílohu jsem tentokrát použil opékaný brambor.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě: jednoduchá delikátní příloha

Zveřejněno 12. 9. 2009

Poznámka autora Jenda1

Recept jsem získal od kolegyňky z práce Lenky Levasovské. V Příboře je o víkendu pouť a já jsem toto jídlo s úspěchem připravil jako hlavní chod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lenčiny masové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jq3K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lenčiny masové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jq3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Dnes jsem dělala a bombastické,jen místo uzené krkovice jsem dala kuřecí prsní řízek a bylo to super,ani maso nebylo vysušené.Za mě 1<3

U nás zklamání, z celé rodiny chutnaly jen manželovi. Obalování závitků a následné opečení je dle mého zbytečné. Víckrát dělat nebudu.:no:

Bombasticke:yes: delam uz ponekolikate a vsichni vylizou talire. :yes::yes::yes::-)

Bombasticke:yes: delam uz ponekolikate a vsichni vylizou talire. :yes::yes::yes::-)

Ty jo, tak tohle vypadá opravdu skvěle.... to musím vyzkoušet. Samé dobré suroviny, to bude dobrota. Jen to masenko nebudu nakládat do chemie, ale jen nasolím, načesnekuju a opepřím :yes:

:-p:yes::yes:

Jeníku,jak to,že mi ten Tvůj "Lenčin"parádní kousek uniknul:-OVypadá moc krásně a určitě je chuťově vynikající:-p+43:-K:yes:

Janečku:-K no toto;-) teprve jsem po obědě a už bych zase jedla:-8 Ale za týden už budeme v plném počtu;-), tak vím, co uvařím, aby moji
chlapi u stolu taky tak chrochtali blahem:-D:-D jako chlapi u stolu ve Valmezu.;-) Nastane období vepřového,pro manžela,který žije a pracuje v islámském světě,není při pobytu doma vepřového nikdy dost. A toto je velmi důstojný reprezentant vepřových receptů:yes::yes:

Jenda1: neskutečná dobrota:-p:-p:yes::yes:
když jsem se chlapů( manžel+ otec) při obědě ptala, jak jim chutná, odpověděli mi nedefinovatelným mručením a celý oběh zakončili: mňááááám;-):-p
víc netřeba dodávat;-):yes: jen to slíbené foto, ale jak jsem předeslala...na mistra tvého formátu nemám;-)

Jenda1: měla jsem foťák v nabíječce, přidávám 1.foto, bude to per partes..asi:-D:-D, pokračování zítra:-D

Jenda1:och ty jeden lichokopytníku:-8 jsem chtěla říci lichotníku:-8:-D:-D:-D:-D, ale děkuju za poklonu..jenže za mistrem tvého kalibru těžce pokulhávám:-(, ale snažím se, seč mi síly a pixely stačí:-8:-D:-D:-D
jestli to úplně nezblbnu, tak podám raport, even. i foto..bodík už jsem dala dáávno:-):-):-):-K
ráda bych tě někdy poznala osobně, nemáme k sobě tak daleko a věřím, že se to podaří;-):-K

rebeka: Nadi, to zvládneš v pohodě;-) a nezapomeň nafotit a přidat fotečku, "fotí" ti to skvěle;-):yes::yes:.

Jenda1:milý Jeníčku:-) masenko mám naložené v Pragandě a koření a už se mooc těším, až zítra udělám..drž mi palce, ať se mi to povede;-) chuť na to mám už teď:-8:-D

Tak jsem také v sobotu vyzkoušela ,jen místo krkovičky jsem opoužila krůtí řízky :-O, ale i tak to bylo moc dobré:-p. Samozřejmě dávám bod:yes:.

rebeka: Nadi, jsem rád, že chutnalo:-p;-). Kombinaci masa s domácím kysaným zelím mám strašně rád:-p:-p;-).

Jendo,přidávám ti za tuhle úžasnou dobrotu další bodík:-):yes::yes:
nevím,jestli se to tady někdy stalo:-D:-D
já to nedělala,jen konzumovala,zhodnotila,mlaskala,vyfotila..:-D:-D:-D
autorem je Zdenička,která nás touto dobrotou u nich pohostila:-8:-):yes:
pokud se pamatuju dobře,nedávala tam Pragandu ani koření;-)
bylo to luxusní..hned si ukládám a musím v brzké době udělat;-):yes:

Před rokem jsem tu našla tento recept a s velikým úspěchem jsem ho tehdy uvařila, celé rodině moc chutnal.Jenže jsem si ho nezapsala :-(( a po čase už jsem si nevzpomněla, jak byl přesný postup a všechny suroviny.Včera jsem se pustila do úklidu pracovního stolu,protože hrozilo,že už mě veškeré papíry a papírečky s různými poznámkami pohřbí a na jednom jsem objevila odkaz na tyto stránky a na tento recept:-D. Takže už asi víte, co budu o víkendu vařit:-p...Pěkný den všem kuchaříkům;-)

Toto je něco! Dělala jsem 2x, sice z plecka, ale nááááádhera. Obrovští "ptáci" neuvěřitelné chuti zmizeli z talířku, ani jsem nestačila fotit! Úžasnou chuť dá jídlu zelíčko :) Co mi zbyly klobásky a slaninka, jsem na kostky nakrájela do pekáče a šťávička byla bomba. Byly jedenkrát opékačky a jedenkrát rýže.

Jendo, vypadá to tak dobře, že tu jen polykám :-)..Chtěla jsem dát bodík a teď koukám, že už tam dávno je i s komentářem. Myslela jsem, že mi recept uniknul, ikdyž se mi zdál povědomý:-)

O víkendu jsem uvařila a všem náááramně chutnalo. Super redept!!!:yes:

Pro Janu/neregistrovanou/. Určitě by závitky šly udělat i z mletého masa. Vytvořit z masa placek, potřít hořčicí, dát plátky slaniny... zkrátka postupovat podle receptu. Ve finále po vytvoření závitku bych doporučoval závitek zabalit do bránice(lze zakoupit v lepším řeznictví);-).

Poradíte, zda by šlo i z mletého masa? Děkuji

Moc dobré jídlo. Dělala jsem pro návštěvu a sklidila jsem velkou pochvalu. :-D

Tak bych řekla to musí být s prominutím žrádlo:-p:-p, ře mám naslintáno v klácesnici. Škoda, že jsem o víkendu v práci.. Neva, budou v pondělí

Bezvadný recept,už je rozhodnuto co bude o víkendu k obědu.:yes::yes::yes:

Děkuji všem za bodíky a komentáře:-):yes:.

Jendo, co k tomu ještě říct... Hned bych se zakousla :-p. Jednoduše - ukládám, posílám bod a jdu ještě chvilku obdivovat fotky...;-):yes:

Jendo:-)tvé závitky vypadají opravdu moc pěkně:-p.Sice je příprava díky dvojí úpravě(smažení a pečení)trošku delší a hlavně náročnější na nádobí;-):-D,ale to já ráda risknu-a proto ukládám v oblíbené a až najdu trochu víc volného času tak ráda vyzkouším:-p.Díky za pěkný recept a boďka č.13 je tvoje

Jendo, to je hodně jedlé:-p:-p:-p a zaslouží si bodík;-).

Tématické fráze:
závitky, masové recepty, masový závitek, recept na masový závitek, lenciny recepty, veprove zavitky, závitky se zelím, závitky z masa, masove zavitky se zelim, masové záviny, masové, pecene masove zavitky, sunkova rolka recept, závitky recepty, závitky recept, závitky z krkovičky, závitky vepřové, cikánská veprova pečeně, vepřové se zelím, veprova pecene s kosti recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, zelí kysané, hořčice plnotučná, klobása, sůl, pepř mletý, koření barbecue, vejce, mouka hladká, cibule, olej, sádlo, mléko, pivo světlé

Přidat fotografie receptu