Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská myslivecká krkovička

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky). Krok 2: Necháme chvilku proležet a pak pečeme do změknutí masa. Krok 3: Maso v průběhu pečení podléváme teplou vodou. Krok 4: Po upečení maso vyjmeme z pekáčku, šťávu slijeme, do pekáčku vlijeme trochu vody a "odstraníme" výpek ze strany pekáčku, který přidáme do šťávy. Uvedeme do varu a přidáme rozmíchanou "mysliveckou omáčku" (rozmícháme 2 lžíce v trošce vody). Krok 5: Přidáme plátky žampionů, maso a provaříme několik minut. Krok 6: Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem...

Zveřejněno 1. 11. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Výrobky f. Nikal mám velice ráda, lze je zakoupit na

http://shop.nikal.cz/omacky-nikal/

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská myslivecká krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1W63

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská myslivecká krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1W63

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-K

Iljusa: tohle mi uniklo.. omáčku Nikal ( i tuto, mysliveckou ) mám doma.. vypadá to mňamkovně:-p:-p:yes:

Moooc hezké. . . Rozšířila jsem řady oblíbených a určitě vyzkouším. Bodík je třeba udělit ;-):-):yes:

NdLiiČckA 29. 3. 2010 16:51
Vypadá lákavě,už se mi zbíhaj sliny...:-!:-!:-p

Olinko - je mi potěšením :-8

Uvařeno, mysliveckou omáčku jsem neměla, tak jsem přidala trošku koření Divočina a uvařila k tomu rýži. Rodinka ještě nejedla, ale mě to moc chutná:yes:

Iljušo:-),tak dovařeno,snědeno a nic nezbylo;-).Všichni jsme si moc pošmákli:-p a dokonce i manžel vyslovil pochvalu nahlas;-):-D.Do šťávičky jsem přidala 2lžíce smetany:-8 a jako přílohu jsem dělala placky a krokety z bramborového těsta,do kterého jsem přidala lžičku koření Divočina;-).Tento rcp.už v oblíbených zůstává a budu se těšit,až ho znovu udělám:-).Boďka už letěla minule,takže teď už jen fotečky a díky,za prima mňamku do rodinného jídelníčku:-).

Iljušo:-)receptík vypadá moc jedle:-p-my staročeské koření můůůžeme:-p:-D-no a teď nevím,co s tou krkovičkou v lednici:-O,udělat k večeři slíbené řízky nebo tvou mňamku?Uvidím po domluvě s manželem;-).A jak už jsem jednou psala,tvé fotečky mi tu chyběli a tak za ně i bezva rcp.posílám boďku č.9;-).

pěkné :yes: Nikal koření nastuduji ;-)

Václave, jsem nějaká zmatená, koření NIKAL je možné na internetu objednat na dobírku, dokonce při objednávce nad 750 Kč neplatíš poštovné (což si myslím je výhodné, neboť vždy se lidé domluví). Tato firma má zřízenou dokonce i bezplatnou linku, kde se můžeš informovat v případě dotazu.
Nechci tady působit jako distributor (to opravdu nejsem), jen doporučuji věc, se kterou jsem již 2 roky velmi spokojená. Jejich "universální polévka" je na dochucení vynikající, jak do omáček tak polévek - kam se hrabe nějaký Masox. Při jejím používání cca 3x týdně na dochucení pokrmu mi velké kilové balení vydrží půl roku ;-)

Recept se mi líbí, ale i zboží "Nikal" . Jen se mi nelíbí platby, které nejsou na dobírku. Jsem nedůvěřivej po zkušenostech svých, známých i prezentovaných v TV.

Nikal taky neznám, ale za báječně vypadající recept posílám bodíka!:yes:;-)

Lákavé - hezké - výborné !!! :-)):-)):-))

To vypadá voňavě:-p:-p;-). Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Staročeské koření používám a mysliveckou omáčku sice neznám, ale asi to bude na způsob koření divočiny a to používám také. Ale věřím, že to je dobré.:yes:+ bodík už byl přidělen :-)

:-p:yes:

Jani R - to koření od Vitany najdeš určitě v každém supermarketu, koření od Nikal je možné objednat po internetu (vřele doporučuji jejich nože Victorinox - nemají chybičku na měkkoučké chlebíčky z pekárny). Cena je vyšší, ale ta velká krabička, pokud dáváš jen na dochucení jako já, vydrží cca půl roku ;-)

Moc hezké. Krásná fotka. :yes:+:-))

Vypadá to báječně :-p. Nikal neznám, ale ráda se nechám seznámit...;-)

:-p:-p:yes: - Jani, mám dojem, že tuhle značku jsem viděla v Intersparu (ale ruku do ohně teď za to nedám ;-))Určitě se mrknu.

Vypadá to přímo k se...ání:-p, jenže si nejsem jistá, že bych sehnala tu omáčku v sáčku tady:-(:yes::yes:

Iljušo, takovéhle šťávičky a sosíčky u nás dost letí a předpokládám, že to bude mít trošku "divokou" chuť. Po tom koření se juknu a dávám ti 1. bodíka:yes:

Tématické fráze:
myslivecká vepřová pečeně, staročeská krkovička, myslivecká omáčka, staroceska krkovice, krkovička recepty, myslivecká pečeně, myslivecká pečeně recept, krkovicka s ryzi, staroceske recepty, krkovička, nikal koření, vepřová krkovice s rýží, koření nikal, krkovice s rýží, hodnocení firmy nikal, vepřová pečeně po myslivecku, nikal.cz, myslivecké koření, vepřová krkovice po myslivecku, recept na staročeskou krkovici

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř, kmín mletý, koření staročeské, žampióny, omáčka myslivecká nikal

Přidat fotografie receptu