Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíkové pusinky paní Vášové

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Kafonkova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 607 kJ /
3 491 kcal
Bílkoviny50,70 g
Tuky70,51 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,29 g
Sacharidy655,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně přidáváme po lžících cukr, citronovou šťávu a kůru. Hmotu přendáme do misky a pomalu vmícháme mleté ořechy a nakrájené rohlíky. Krok 2: Na vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech lžičkou tvoříme hromádky, necháme větší mezeru, při pečení se pusinky trochu rozjedou. Krok 3: Pečeme v mírné troubě při 150°C, jen co se špičky zbarví dorůžova.

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autora Marie Kafonkova

Zkoušela jsem je dělat i ze 400 g cukru, jen se více rozjely. Jakou mají trvanlivost nevím, u nás doma žádnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové pusinky paní Vášové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROwY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové pusinky paní Vášové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROwY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Uložila jsem, poslala bod a jakmile bude příležitost, tak vyzkouším ....:yes::yes:

:-p:-ppřidala jse foto:yes:+6

Tak to je vazne zajimavy recept. ukladam k vyzkouseni.:yes:4:yes:

Maruško, ani u nás by nezjistily, jakou mají trvanlivost!:-D:-)):yes:

Podobné dělám a navíc se mi moc líbí ta poznámka o trvanlivosti, znám velmi dobře :-D:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
cukroví z rohliku, rohlíkové cukroví, rohlíkové sušenky, sušenky z rohlíků, vanocni cukrovi z rohliku, trvanlivost pusinek, rohlíkové hromádky, cukroví chrousti, rohlíkové hrudky, vánoční cukroví chrousti, trvanlivost cukroví, rohlíkové vánoční cukroví, rohlikovy chrousti, cukroví z bílků trvanlivost, chrousti cukrovi, cukroví z bílků a rohlíků, cukroví s rohlíku, pečení chrousti, cukroví z rohlíků, rohlíkoví chrousti

Suroviny:
cukr moučkový, bílek, ořechy mleté, rohlík, šťáva citronová, kůra citronová

Přidat fotografie receptu