Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos téměř beze všeho

Čerstvý losos je podle tohoto receptu upravený tak, aby si plně zachoval svou přirozenou chuť. Filet zbavený kůže pokapeme citronovou šťávou, pouze minimálně osolíme a krátce opečeme na pánvi. Servírujeme s bramborem nebo jen se zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvý lososový filet zbavíme kůže a nakrájíme ho na porce. Krok 2: Pokapeme citronovou šťávou a malinko osolíme (podle chuti), pak necháme odpočinout cca 30 minut. Krok 3: Lososa dáme na rozpálenou titanovou (teflonovou) pánev a opékáme 3–4 minuty z každé strany (podle výšky masa). Krok 4: Podáváme s dušenou zeleninou a vařeným bramborem.

TIP: Co připravit z rybího masa

Zveřejněno 24. 11. 2009

Poznámka autorky Paprika

Losos sám o sobě má výbornou chuť - není třeba ho ani solit nebo jinak ochucovat. Tuku má v sobě taky dost, po upečení na pánvi zbyly cca 2 lžíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos téměř beze všeho

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZL4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos téměř beze všeho

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZL4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Jak jednoduché a výborné. Losos je sám o sobě výborná ryba a podle mě není důvod přidávat jiné ingredience. Asi vyměníme za kapra, ale ráda se k tomuto receptu vrátím i během roku. Když losos, tak jedině takto! Jdu vařit, mňam mňam :-)

A nejlepší je to v alobalu na dřevěnným uhlí a posledních pár minut jen na roštu....to je teprve masakr, ale děláváme jej i na mramorovém šutráku.<3

Jednoduché a hrozně výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornéééééééééééééééééééééé :-D

Hella:
Přesně tak kůže je :yes: a u lososa se nechává :-p

Jinak je to dobrota a jak už je zmíněno níže v jednoduchosti je krása :-K:-K

dělávám ho také tak, jen v parním hrnci, takže zůstane krásně šťavnatý a vše se mi dělá najednou :yes:

v jednoduchosti je síla.... ale když se usmažený losos dá pak dojít na cca 8 minut do trouby na max 80 stupňů, je to ještě lepší :-)) jinak díky za inspiraci :yes:

Dana Sedláčková: Děkuji :-8 a přeji mnoho dalších gastronomických zážitků mimo restaurace ;-)

Dana Sedláčková 2. 11. 2013 12:30
Lososa jsem jedla pouze v restauraci, doma jsem se ho bála udělat, abych ho nepokazila. Včera jsem četla tento recept a lososa jsem koupila. Musím říct, že byl úúúžasný. I manžel, který jí rybu jen na vánoce, kvůli tradici,:-Dhttp://www.toprecepty.cz/recept/8824-losos-temer-b... si pochutnal. Děkuji a bodík !!!

Právě jsme lososa dojedli a byl připraven dle tohoto receptu.:yes:Vynikající.A to ryby nejím.Asi změním jídelníček.Posílám bodík.;-)

Já ryby moc nejím - spíš jen v sebeobraně ( kvůli vnoučatům, aby viděla, že babi všechno jí) - ale tohle byla dobrota !!!!!!!!!! Možná změním na rybky názor. Dík za chutnou přípravu - i když já ho udělala s americkými bramborami a zesklovatělou cibulí. :yes:

Super.V jednoduchosti je krása.Děti mi už hlásili,že by tu "divnou" rybu taky chtěly.Posílám bodík.:yes:+26

Hledám recepty jako šílená a konečně jsem našla :-8 v jednoduchosti je krása. Tak hurá na vaření, jsem zvědavá, jestli bude doma úspěch. Díky za inspiraci:yes:

...byla to moje "lososová" premiéra a musím říct, že to bylo výborné :yes::-K Díky za tento recept

Děkuji za chválu. :-) My jsme ho dnes měli také k salátu místo smaženého kapra a zbyla jen kůže pro kočku :-)

Jonatána 24. 12. 2011 16:14
Právě jsem ho zkusila a je excelentní. Synátor už se hlásí, že až sní kapra, rád by kousek tohohle lososa.:yes:

Tématické fráze:
losos recepty, recepty losos, nejlepší recepty losos, nejlepší recept na lososa, losos recept, příprava lososa, úprava lososa, recept losos, recepty z lososa, recepty losos na pánvi, nejlepší recepty z lososa, příprava lososa na pánvi, losos na pánvi, recept na úpravu lososa, úprava filet z lososa, recept na lososa, jak udelat lososa, jak upravit lososa, recepty na lososa, recepty na pripravu lososa

Suroviny:
losos, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu