Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný řízek

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurajda

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 617 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny116,68 g
Tuky59,50 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,75 g
Sacharidy25,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, omyjeme osušíme a naklepeme (dlaní). Krok 2: Vložíme do keramické nebo skleněné nadoby. Krok 3: Do mláka přidáme koření a dobře promýcháme. Krok 4: Mléčný nálev nalejeme do nádoby na maso. Zakápneme olejem. Takto naložené maso necháme minimálně 3 dny odležet v ledničce. Krok 5: Na pánvi rozpálíme olej a odleželé maso po obou stranách prudce opečeme. Asi 90 vteřin z každé strany. Maso obracíme jen jednou. Podáváme s čertvým chlebem, hořčící a křenem.

Zveřejněno 1. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxEj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxEj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Pekla jsem v troubě a jen se zaprášilo.Posílám bod.

Přeřadila bych pod Vepřové maso

Pane Samouk,reaguji na vaši diskuzi. Je zřejmé, že nemáte co dělat tak brouzdáte po servrech.Ale špatně. Protože jste neregistrovaný, neznáte podmínky vkládání receptů do stránek vaření.Až se někde zaregistrujete a vložíte svůj vlastní recept, tak se budeme bavit o vaření a ne o tom, kde jsem svůj vlastní recept zveřejnil. S pozdravem Jurajda

Lusinda79 Jak je vidět, nezabralo to ani od jedné z nás, krom toho netuším, co je to za zkratku:-//

Shineon, myslím, že upozornit autora na hrubku lze i prostřednictvím SZ.Já jsem to tak udělala.

na těch ostatních stránkách nemá alespoň tu hrubku, co tady:yes:

Mam nakladane mase rada, je pote krehci a tak davam za dobrotu bodik:yes:6:yes:

Jurajdo, to bude dobrá a křehoučká dobrota, jak to tak vidím a je velká škoda, že to máš všechno bez fotek;-(, i bez nich dávám boda:yes:

Ale ten recept je dobrý, v mléce maso křehne, hořčice ho ochutí, já bych jen smažila déle.:yes:To blecha-samoukovo chování mi připomíná zarytého vegetariána, který se týrá denními návštěvami masny;-)

Mě ne. Takovéhle týpky prostě neregistruju.

blecha (neregistrovaný/á) ano, bohužel:-((

Taky vám už jde ten samouk na nervy?

Mi se to taky líbí, nakládané maso je vždycky fajn, je hned hotové a člověk může experimentovat s kořením. Jakže, Jurajdo, protože i já chodím tady, máš plus i ode mne. Hawg:-)):-D:yes:
Jen škoda, že zrovna dnes se mi do podravky dali moli, mrchy jedny nenažrané:-((:-//:-D:-))

Na jiný web než na TOPky nechodím. Proto jsem naopak rád, že ho sem Jurajda vložil. Přijde mi zajímavý a určitě vyzkoužím.:yes: A už dopředu dávám Bod. A just jó!!!

Obávám se, že pokud chcete pokračovat v téhle smysuplné rozpravě, že se budete opět muset přesunout třeba zde:-//http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=214

Samouku, jen jsem reagovala na tato Vaše slova, nic víc:
"Pane Jiří Šebesto alias Jurajdo,to už Vám nestačí jiné stránky na šíření Vašich receptů ?recepty.vareni.cz/nakladany-rizek/#rss
user.vareni.cz/278678-jurajda/

To je to proti čemu jsem.
S pozdravem Samouk"

Máte pravdu, že jsem Vás asi nepochopila, na demagogy Vašeho typu totiž zřejmě nestačí ani docent Chocholoušek:-//:no:

samouku, já jsem také kdysi vložila recept na vaření.cz, mám ten samý i zde (vařený vaječ. likér), mám jej i recepty.kuchařka.cz - a možná jej budu mít (v budoucnu) i na svém webu - co je na tom špatného ;-):-?

Lusindo, z Vás je asi dostanu.

Žížalo, Vy jste zřejmě nic nepochopila, tady se neustále vedou diskuze o vkládání receptů a navíc podobných,takže tímto způsobem tady budete mít tisíce receptů po kterých pes neštěkne,protože se tím nebude nikdo probírat.
To je Váš problém, ale pak to pořád neprobírejte.
Teď je to podle Vás v pořádku,ale kdybych to udělal já Váš neoblíbený oponent,tak se z toho osypete.
Teď tu máte např.Valašskou kyselici a Valašskou kyselicu.

Nevidím problém, pokud autor svoje recepty vkládá na víc webů.Mně spíše přijde zvláštní a nechápu, proč někdo, komu na těchto stránkách a receptech téměř všechno vadí, sem s železnou pravidelností chodí.Samouku,:-? vy máte masochistické sklony?

Samouku, ono je někde předepsáno, na kolik webů se smí nebo nesmí dávat recepty:-?:-?:-// Ne každý má čas projíždět různé stránky s receptama, takže co je Vám do toho, kde všude má Jurajda recepty:-?:-!:-((

samouk (neregistrovaný/á), ale autor v profilu má email na jméno šebesta, tak je to asi týž člověk a je snad jeho věc, jestli to dává na víc stránek ne?

Pane Jiří Šebesto alias Jurajdo,to už Vám nestačí jiné stránky na šíření Vašich receptů ?http://recepty.vareni.cz/nakladany-rizek/#rss
http://user.vareni.cz/278678-jurajda/

To je to proti čemu jsem.
S pozdravem Samouk

Tématické fráze:
jak naložit maso na řízky, nakládání masa na řízky, řízky naložené v mléce, naložení masa na řízky, nakládaný řízek, nakládání řízků, řízky v mléce, nakládané řízky, naložené maso na řízky, maso naložené v mléce, dobré nakládané vepřové řízky, lák na řízky, řízky naložené v mléku, maso naložené v mléku, nakládání masa do mléka, rizky z laku, nakládaný vepřový řízek, řízky v mléku, vepřové řízky v mléce, řízky nakládání

Suroviny:
krkovice vepřová, mléko, maggi, podravka, sůl, olej, koření na vepřové maso

Přidat fotografie receptu