Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj boršč v PH

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 006 kJ /
957 kcal
Bílkoviny106,69 g
Tuky20,45 g
Vláknina26,39 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 451 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy75,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm. Krok 2: Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne! Krok 3: Pridáme bobkový list, paradajkovú šťavu, rozdrobíme masox, zalejeme vodou - aby všetko bolo zakryté. Krok 4: Nastavíme HIGH 5 hod. Necháme variť, nevšímame si PH. Krok 5: Potom premiešame, zmiešame trochu polohrubej múky so studenou vodou, vlejeme do hrnca, pridáme horúcu vodu, premiešame a dochutíme. Ešte varíme HIGH ďalších 30 min.

Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.

Zveřejněno 3. 1. 2010

Poznámka autora magdalenka

Servírujeme s kyslou smotanou.

Ja som dnes varila boršč na zajtra, tak pridávam, kým mám všetko v pamäti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj boršč v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XAn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj boršč v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XAn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dnes som okrem mäsa pridala aj václavky a vôbec neľutujem!;-)

:-8 Magdaleko a Špagetko, Tohle jsem našel ve Vikipedii, překládám z angličtiny to nejpodstatnější. Rusko je totiž veliká země a proto musíte chápat, že jako se liší české a moravské zelí, mohou být i různé boršče. Nezbývá mi, než se dovolat autorit. Kdo by si chtěl přečíst celý artikl, link je dole.
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.

Souhlasím s Magdalenkou, bez červené řepy to není boršč, přidáním protlaku vznikne prostě jen jiná polévka (ne horší ne lepší - jiná, ne boršč.)

Drobku, ja by som si dovolila oponovať... špecifickú "zemitú" chuť dodáva práve červená repa. Bez nej boršč nie je borščom. Ona niekomu moc nechutí, preto boršč odmietajú. Nejde len o sfarbenie a paradajkový pretlak, šťava, tam beztak patria.

:-p Včera jsem boršč spáchal, ne podle tohoto receptu, známe ho a vaříme už dlouho. S jednou obměnou. Kdysi se stalo, že jsme náhle neměli řepu. Zkusili jsme to očervenit rajským protlakem, a od té doby už nic jiného nepoužíváme. Později jsme zjistili, že nic nového pod sluncem, oni to v zemi originálu dělali taky. Zkuste to, má to chuť nepatrně jinou, podle našeho názoru zajímavou a snad i lepší.:-))

Jiřinka, je to záhadné, ale jedlá z PH sú fakt iné. Hoci tam dáme všetko čo do normálneho. A čo ešte mäsové vývary...:-)

Magdalenko,dneska jsem boršč udělala a musím ti poslat velkou pochvalu...:-p:-p:-p,vždycky jsem dělala dobrý boršč,ale v PH nemá konkurenci...zelenina zůstala krásně chrupkavá,no muž prohlásil že je to vitaminová bomba...:yes::yes::yes::-K.Nedala jsem zakysanku jako ozdobu ale celou zamíchala do hrnce..:-p:-p:-p

:-D:-)):-D:-)), já vím, taky ho mám;-)

...a hrníček má objem vyše 400 ml...just som teraz odmerala...:-p

magdalenka :-)):-D:-))Ten hrníček s polévkou jsem taky hledala a hodně jsem se pobavila:-)), asi jako Bibi;-). Ale je to tvé a to si fakt cením!:yes:

Jéééé, Magdalénko, to jsem nijak zle nemyslela, mně jen přišlo srandovní, že je takový hrnec boršče a jeho porce tak malinká. Nic nemaž, není žádný důvod, vždyť je fotka supr:-D:-D;-)

Si rob srandu...a pred hodinou mi padol mobil na dlažbu, rozpadol sa na tri kusy, nie je nikto po ruke, čo by ho poskladal, beztak bol na figu...na druhej strane, moje snímky sú tiež originálne a typické, to mi nikto nemôže uprieť, ani tvrdiť, že sú odniekade okopírované...

Magdi, opovaž se něco mazat, to je originál!!:-)) Tvoje fotky, to je něco!!;-):yes::yes:

Bibi, tu je hrniec celý, ja to ale zmažem - z mobilu sú nemožné fotky...

Magdalenko, teď jsem se od srdce zasmála-četla jsem ty ingredience a říkám si:ono se to nezdá, ale do boršče jde tolik ingrediencí a jdu na obrázek a tam takovej malilinkatej nalitej hrníček:-DDělám téměř stejně, jen ne v PH, protože ho nemám a zakysanku dávám přímo do hrnce. Znám, je vynikající tak dávám boda:yes:

:yes:;-)

Dooga, prepáč, teraz som si všimla dotaz. Ale odpoveď ja netuším, pretože boršč jedávame dosť bezuzdne a potom aj podľa toho, ako si to kto nariedi vodou...my to máme radi dosť husté. Ja mám ten väčší PH a je tam toho asi 8 cm pod okrajom. Tipla by som pre 8-10 obyčajných ľudí...asi som ti nepomohla, čo?

:-)

No super.:yes: Jen se zeptám kolik je z této dávky asi porcí?
+3

Magdalenko, boršč v PH jsem měla v plánu, jsi rychlejší,:-)) recept je :yes: a posílám Ti +:-)

Chute jedál z PH sú úplne iné ako "normálne". Treba ich menej soliť, koreniť, netreba olej, sádlo, je to aj zdravšie. Iba treba byť trpezlivý, najlepšie je odísť z domu a je úžasné sa vrátiť domov, napr. takto v zime a víta vás vôňa vareného jedla...
Má to svoje finty, podobne ako aj varenie v tlakovom hrnci. Ten mám tiež rada.

Magdalenko...to je nápad,boršč milujeme...jenom koupím řepu a hned to bude v hrnci...:-p:-p:-p:yes::yes::-K.

Já snad fakt ten PH budu chtít, jinak paráda ;-):-p:yes: Jen nevím, když mám 2 tlakáče, jestli se to vyplatí, ale ta úspora energie ... jak jsem četla na foru a na webech.... uvidím;-)

Tématické fráze:
boršč s červenou řepou, boršč v pomalém hrnci, pomaly hrnec borsc, boršč z pomalého hrnce, ukrajinský boršč s červenou řepou, boršč pomalý hrnec, boršč v ph, český boršč, bořšč, vaříme boršč, boršč s červenou řepou v pomalém hrnci, dobrý boršč, recepty v pomalém hrnci boršč, pomalý hrnec recepty boršč, fazole v pomalem hrnci, boršč z ph, rychlý boršč s červenou řepou, boršč s pomalého hrnce, borsc fazole, borsc v pomalym hrnci

Suroviny:
plecko vepřové, kapusta, řepa červená, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, koření černé, pepř, sůl, šťáva rajčatová, mouka, voda, masox, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu