Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 935 kJ /
462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo. Krok 2: Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak, koření Divočina, cukr a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme doměkka. Krok 3: Jakmile je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozmixujeme. Krok 4: Nakonec omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Necháme pozvolna provařit. Krok 5: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Druhy knedlíků a jejich příprava

Zveřejněno 16. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (116)

MartinKonig: mýlíte se :no: Ústav pro jazyk český připouští oba tvary, nadivoko i na divoko.

*Nadivoko* Jedno slovo.

Dnes zopakováno už po několikáté. Rychlé, jednoduché a výborné. <3

Dnes uvařeno a je to delikatesa ... do smetany jsem jen přidala trochu polotučné hořčice. Moc dobré jídlo. Paní Jana nám tu zanechala skvělé recepty ... moc na ni vzpomínám ...

:-)<3:yes::yes::-K

Dneska uvařene přesně dle zadání a super , úplně jak si to pamatuji - nevařil jsem naposled

Veles1379: škoda,že si Váš komentář už Jana nepřečte,určitě by jí to moc potěšilo:-K

Paní Janička, díky za super recept. Já podle Vás tak rád vařím ???? já podle Vás začínal v 16 letech vařit a vždy dobré. Díky moc a zkusím i tento recept o víkendu ????

Dobrý den, přidávám fotečku. Jídlo bylo moc dobré. ????

Petrof: takže opisuji : sůl, jalovec mletý, nové koření mleté, oregano, paprika sladká mletá, pepř mletý, tymián mletý, šalvěj :yes:

Eja57: dík za záskok, já funguji teď na telefonu a špatně se mi tady přihlašuje. ;-)

Petrof: zde - staženo z webu Vitany
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.

Muzete mi dat vedet, jake ingredience jsou v koreni Divocina,prosim. Bydlim v cizine.

Petaja: jsem moc ráda, že jste recept vyzkoušela :-K

Dnes jsem dělala a držela jsem se receptu. Maso jsem opekla zvlášť na pánvi a i s výpekem uvrhla do hrnce se základem. Dělala jsem v tlakovém hrnci ( z časových důvodů). A opravdu moc dobré, příloha rýže a dětičky mají boule za ušima.
Děkuji za super recept :yes::-):-K

Tématické fráze:
hovězí na divoko, hovězí srdce na divoko, hovězí na divoko recept, hovězí kostky na divoko, hovězí na divoko konzerva, konzerva hovezi na divoko, hovězí maso recepty, recept na hovězí na divoko, recept hovězí na divoko, svíčková na divoko, omáčka na divoko, hovezi maso na divoko, hovězí nudličky na divoko, recepty hovězí na divoko, hovezi nadivoko, hovězí kližka na divoko, hovězí na houbách na divoko, hovězí na divoko,bramborový knedlík,, top recepty hovězí na divoko, hovedzie na divoko

Suroviny:
maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

Přidat fotografie receptu