Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švej - žužu

Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 743 kJ /
417 kcal
Bílkoviny27,28 g
Tuky22,93 g
Vláknina4,52 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,63 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Krok 2: Všechny suroviny na marinádu zamícháme vložíme do ní řízky a necháme 24 hodin v lednici odpočinout. Občas promícháme. Krok 3: Druhý den pečeme na oleji. Krok 4: Jako přílohu použijeme brambory, hranolky nebo pečené brambory.

TIP: Jídla z čínské kuchyně

Zveřejněno 17. 1. 2010

Poznámka autorky marunda

K jídlu se hodí tatarka z kysané smetany, na kterou zde mám recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švej - žužu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r84w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švej - žužu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r84w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-(( Ze ....? Tohle nemyslite vazne, ze neee ????? ;-(:-(:-?:-!

Netušila jsem kam až může člověk klesnout8-(můžete mít výtku,ale aby vás rozhodil recept,tak,že budete jako dlaždič to se tady nestávalo.Jsem zhrzená kam to vše až došlo:no:A vy se styďte!!!!!!

Simona Skolakova: Simčo - už jsem ten komentář Vladimíra Vladimíroviče smazala, zřejmě si spletl Toprecepty s kanalizační stokou

Což o to, bude to určitě dobré, ale se šuej to nemá nic společného. Bylo by vhodné to nazvat nějak jinak, je to těžce matoucí.

To vypadá dobře, hned se mi zbíhají sliny, to musím vyzkoušet :yes:

Super:-pukládám k vyzkoušení a letí 9.bodík:yes:;-)

samouk, necháme to tak jak to je. Líp se to čte:-! Ale děkuju za poučení, aspoň jsem zase o něco chytřejší. :yes:

Kure v marinade muzu na jakykoliv zpusob:yes:8:yes:

Magdalenko - teď se červenám a začnu si o sobě moc myslet.Dík.:-D

Marundo - recept vypadá dobře a také tak bude chutnat.Bezva fotky.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.

Petro, i ode mne plusík!!;-):yes:

Marundo-já dávám jedničku, protože znám a dělám:-*Magdalenka to řekla i za mě.

Marundičko, receptík je tu určite viackrát s malými obmenami, je značne rozšírený a obľúbený v našich krajoch...

A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".

ne není to čínské jídlo. Znám to z dětství, dělávala nám to mamka a strašně nám to vždy chutnalo. Tak se vám chci taky pochlubit a přidat receptík.

Samouku-jo, občas asi trochu zvedneš mandle, ale tvé poznámky jsou obvykle k věci a mně se líbí.Nic ve zlém, zaregistruj se a já vím, že Tvé recepty se mi určitě budou líbit.Podle poznámek je znát, že už ses hoooodně navařil.;-)

thomassino- :-))asi proto,že jdu většině ze zdejších dam na nervy svými komentáři a tím,že jsem se zastával Dr.Holuba, který radši ukončil působení. Ale to je všechno spíš do pokecu.

Tématické fráze:
svej cu zou, švej žu žu, švej ču žou recept, svej-cu-zou, švej ču žu, kuřecí švej ču žou, švejčužou, švej-ču žou recept, švej-ču-zou recept, svej zu zou, kuřecí švej-ču-žou, žužu, šwei ču žou, svejzuzu, švej-žu žu, švej-žu-žou, šwei-ču-žou, svej-žužu, švej-ču-žu, švej žu-žu

Suroviny:
řízky kuřecí, vejce, pepř, paprika sušená sladká, sůl, cukr krystal, solamyl, cibule

Přidat fotografie receptu