Jak se dělá žralok- sladký dort
Recept ještě nebyl hodnocenZ piškotového těsta upečeme 3 korpusy - dva kulaté a jeden na plech obdélník. Kulaté 2x rozřízneme a naskládáme k sobě - viz fotopostup, plníme tvarohovou náplní a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z piškotového těsta upečeme 3 korpusy - dva kulaté a jeden na plech obdélník. Kulaté 2x rozřízneme a naskládáme k sobě - viz fotopostup, plníme tvarohovou náplní a…
do vykynutého rozkvásku přidáme ostatní suroviny (banán naškrábeme) a vymísíme řidší těsto. Po kratším odpočinku ho urovnáme do vymazané formy (teflonová forma remosky…
Těsto: suroviny (1 část) rozmixujeme, přidáme suroviny (2 část), které pouze vmícháme. Na rozpálené pánvi vytřené olejem lžící lijeme těsto - jeden lívanec 2 pol.lžíce …
Vejce, ovesné vločky a trochu mléka smícháme dohromady, necháme vločky nasáknout - asi 15 minut.Přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Pokud je hmota hodně hustá,…
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Troubu rozpálíme na 170 °C.Banán rozmačkáme vidličkou na kašičku.Změklou Heru nakrájíme na kousky a vyšleháme s krupicovým cukrem.Přidáme vajíčka, mléko, špetku soli a…
Pevnější banán nastrouháme, přidáme žervé, med dle chuti a prošleháme.Pomazánku použijeme na potření sladkého pečiva, ale taktéž se bude hodit na doplnění čerstvého…
Tvaroh a banán rozmixujeme.Ochutíme šťavou a premiešame so sekanou pažitkou.Mažeme na chlieb, pečivo a ozdobíme plátkom šunky a zeleninou.
Žloutky vyšleháme s cukry, zašleháme olej a citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané banány s trochou horké vody, mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a nastrouhanou…
Banán rozmačkáme v míse vidličkou, přilijeme olej a med. Čokoládu posekáme a přidáme spolu se všemi zbývajícími surovinami do mísy a zamícháme.Na plech s pečicím papírem…
Džem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce, které máte doma, navíc jeho příprava není žádná věda. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem…
Máte chuť na nějakou tu mlsku? Tvarohový pohár je jednoduchý, rychlý a vždycky udělá radost. Do šlehačky vmícháte strouhanou čokoládu a pak už je vrstvíte piškoty, ovoce…
Máte chuť na nějakou tu mlsku? Tvarohový pohár je jednoduchý, rychlý a vždycky udělá radost. Do šlehačky vmícháte strouhanou čokoládu a pak už je vrstvíte piškoty, ovoce…
Různé poháry patří k oblíbeným dezertům, můžete vyzkoušet i tyto krémové s intenzívnější karamelovou chutí. Příprava není náročná a poháry můžete podávat jak ve všední…
Hrníčkové banánové lívance jsou příjemně sladké a krásně voní po skořici, vanilce a banánech. Skvělou snídani, která potěší nejen ty nejmenší, zvládnete připravit během…
Hrníčkové banánové lívance jsou příjemně sladké a krásně voní po skořici, vanilce a banánech. Skvělou snídani, která potěší nejen ty nejmenší, zvládnete připravit během…
Oblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Na skvělé banánové lívanečky postačí pár surovin a během chvíle si budete moci tuto sladkou dobrotu vychutnat. Podáváme je potřené marmeládou, s ovocem, nebo jogurtem.…
Jahelná kaše s ovocem, doslazená rostlinným sirupem se může stát výbornou snídaní, odpolední svačinou pro školáky či zdravou večeří pro nejmenší. Stejně tak si…
K Velikonocům patří spousta různých sladkých dobrot. Upečte třeba bábovku zajímavé chuti o kterou se postará jogurt s příchutí vaječného likéru a banán. Už se vám…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Sušenky, které potěší, si připravíte podle toho receptu. Oříškovou příchuť jim dodají ovesné vločky.
Ořechová roláda s jemným mascarpone krémem, z kterého na vás bude svítit na řezu oko banánu. Skvělá pochoutka s chutí ořechů a banánů. Připravte jí třeba na sobotní…
Mlieko privedieme k varu, vsypeme kuskus a pridáme maslo. Premiešame a zakryté necháme 5 minút postáť.Potom premiešame, opäť zakryjeme a necháme 5 minút postáť.Potom do…
Úsporné vaření podle Anuše Kejřové: Ochutnejte zelí z brukve nebo nudlový nákyp s čokoládou
Oblíbené kozí či beraní rohy jsou nejlepší v sladkokyselém nálevu. Takhle snadno se připravují
Brokolice do lednice: Otestovali jsme tip, který funguje. Takhle vydrží brokolice čerstvá déle než týden