Polníčkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenParadajky nakrájame na polovice, mozzarellu na malé kocky.Premiešame s polníčkom.Olej prešľaháme so soľou a primiešame k šalátu. Posypeme bazalkou. Podávame chladené.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Paradajky nakrájame na polovice, mozzarellu na malé kocky.Premiešame s polníčkom.Olej prešľaháme so soľou a primiešame k šalátu. Posypeme bazalkou. Podávame chladené.
Omáčku dělám k různým těstovinám, někdy s masem, jindy bez masa. Tentokrát jsem měla stehenní řízky od večera v marinádě, ale není to nutné. Očištěné maso nakrájíme na…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle, společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě…
Na pánev dáme asi 2 lžíce oleje a cibuli na kostičky. Trošku osmahneme do růžova a přidáme žampióny bez nálevu. Osmažíme a přidáme sojovou omáčku. Maso nakrájíme na…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a restujeme. Zpěníme cibulku, přidáme špenát, česnek, sůl, pepř, trochu smetany a povaříme.Uvaříme těstoviny, přidáme bazalku.Poté…
Na oleji orestujeme česnek. Přidáme propíchaná cherry rajčata a cukr (nemusíte), restujeme, než pustí šťávu. Posolime a opepříme, přidáme bazalku. Dusíme ve vlastní…
Brambory podusíme v trošce osolené vody ne úplně do měkka (cca 15 minut). Mezitím si ochutíme smetanu kořením a bylinkami. K bramborám přisypeme zeleninu a necháme…
Omyté papriky podélně rozřízneme, vydlabeme semínka a položíme na plech s pečícím papírem řeznou stranou dolů. Dáme zapéct do trouby cca na 30 minut, dokud se na…
Na vál dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké…
Rozpalime olej na stredni teplote v panvi, pridame cervenou cibuli a chilli lupinky a opekame asi 2-3 minuty, dokud cibule neni mekka. Potom pridame syr Halloumi a…
Kuřecí křidélka omyjeme a v kloubech přepůlíme, konce necháme třeba do vývaru.Do vody přidáme sladkou papriku, mleté chilli, bazalku, sušený česnek, kari a pár kapek…
Panenku očistíme od zbytků "stříbrné" blány, byla by tuhá a blána nepoživatelná. Nařízneme podélně a naplníme nejprve plátky šunky, přidáme plátky mozzarelly a nakrájená…
Do vroucí vody vysypeme těstoviny, promícháme je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a uvaříme. Poté je dáme do pekáčku a trošičku prolijeme proti slepování olejem…
Rajčata nakrojíme, spaříme horkou vodou a oloupeme. Kdo to chce přesně tak, jak to má být, vyndá střed a nakrájí pouze ty tvrdší části ( mně osobně ten prostředek nevadí…
Červenou řepu omyjeme, neloupeme a dáme ji vařit vody do změknutí (20-40 minut). Ohřejeme si zeleninový vývar, nebo dáme vařit vodu. Na oleji necháme zesklovatět…
Dýni rozpůlíme a odstraníme semínka. Položíme na plech s pečicím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Paličky česneku seřízneme cca ve 2/3, zakápneme olejem a…
Do větší misky vybalit jeden měkký tvaroh (tučnost podle chuti).Pokrájet 2-3 stonky lístků čerstvé bazalky.Rajčata nakrájet na malé kousky.Přidat lžíci majolky.Pečlivě…
Jarní polévky jsou zpravidla plné zeleniny a skvělé chuti. V tomto receptu přinášíme po česneku lehce pikantní květákovou polévku s bramborami a bylinkami. Je rychlá,…
Hovězí tatarák všichni jistě znáte. Ale co takhle zkusit vegetariánský ze sušených rajčat? Rozhodně nebudete litovat. Skvěle dochucený česnekem, balsamikem a bazalkou a…
Potřebujete malý předkrm? Hodila by se chuťovka jen tak? Pokud je v chladničce listové těsto, je po starostech. Vytvořte miniaturní "pizzy". Ozdobte je podle své chuti,…
Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s troškou olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna…
Výborný a sytý oběd z jednoho pekáčku připravíme z brambor a dušeného kysaného zelí. Přidáme zeleninu, zalijeme vejci se smetanou a zapečeme. Před dopečením ještě jídlo…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Hermelín je v Čechách velmi oblíbený. Nakládáme ho, přikusujeme k vínu a také ho zapékáme. Zapečený hermelín je za chvilku hotový, takže je ideální jako rychlá večeře.…
Ořechové trubičky: Lahodné cukroví plněné máslovým krémem s kapkou rumu je úžasně vláčné a bude ozdobou vánočního stolu
Holka u plotny radí: Ořechový chlebíček s bílou čokoládou je vláčný díky jogurtu a chuť dodá i pomerančová kůra
Královské chutě: Po královně Alžbětě II. byl pojmenován „Ma'amburger“. Jedla ho vždy bez housky, zato s brusinkovým kompotem