Pampeliškovo-bazalkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenJaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Pod názvem mamracháč se skrývá slaný koláč, jehož základem je bramborové těsto. Jakou náplň zvolíte, je jen na vás. V receptu naleznete čtyři druhy náplně, z nichž každá…
Ideální na oběd na horký letním den. Máme-li kvalitní chutné těstoviny a dobrá vyzrálá rajčátka, nebude mít tohle opravdu bleskem uvařené jídlo chybu. Chuť doladí také…
Grilované špízy s tzatziki jsou ideálním řešením pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou variantu na grilování. Tento dietní pokrm kombinuje šťavnaté kousky masa a…
Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…
Vychutnejte si italskou klasiku s novým nádechem – Caprese pod grilem. Šťavnatá rajčata, krémová mozzarella a čerstvá bazalka jsou zapečené pod grilem, což zvýrazní…
Grilované cuketové závitky, plněné směsí z cottage sýra a sušených rajčat, jsou ideální lehkou letní večeří, která přijde v horké dny k chuti. Jejich příprava vám…
Papriky jsou skvělá zelenina na grilování a grilovat je lze na mnoho způsobů. Vyzkoušejte je například naplnit směsí balkánského sýra, sušených rajčat a bylinek. Po…
Co s přebytkem rajčat? Upéct je. Takto plněná, mohou být také chutnou přílohou ke grilovaným rybám, sýrům nebo masu. Dobrá budou i do těstovin, salátu, nebo kuskusu.
Oblíbené jídlo na jehle, známé z letních středomořských dovolených. Jednoduše připravitelné jídlo s luxusním výsledným efektem. Miluji ho děti i dospělí. Pokud máme…
Hermelín na bylinkách s bramborem je dokonalou kombinací jemného sýra a křupavých brambor, provoněnou aromatickými bylinkami. Tento lahodný a snadno připravitelný pokrm…
Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se…
Každé křidélko je grilováno k dokonalosti, získávajíc křupavou kůrku a neodolatelnou pikantní chuť. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky výrazných chutí a…
Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a opečeme na pánvi. Pokud máme domácí gril, je to v zimě chutnější dělat na grilu.Do mléka (či smetany na vaření) rozmělníme…
Lilek je výborná zelenina, kterou často najdete ve středomořské kuchyni. Jeho neutrální chuť jde dobře kombinovat s dalšími surovinami. Ochutnejte ho plněný sýrem,…
Během letní sezóny se v našich kuchyních často objevuje cuketa, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná i zapečená s lilkem a rajčaty, ochucená čerstvou…
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu…
Italská pizza je oblíbená po celém světě. Při její přípravě se obejdete i bez masa a navíc můžete využít plody vaší zahrádky. Pizza s cuketou, rajčaty, paprikou a…
V horkých letních dnech nemáme chuť na hutná jídla a tak přijde vhod osvěžující těstovinový salát. Salát s kuřecím masem a cuketou s lehce nakyslou zálivkou z vinného…
Cannelloni jsou italské těstoviny, které obvykle zasucha naplníme a poté pečeme. Jako náplň použijeme směs ricotty a cukety a těstoviny zapékáme v rajčatové omáčce,…
Zdravý letní oběd, který zasytí, můžete ho připravit i z toho co vám doma zbylo a přesto ho nabídnout celé rodině. Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou.…
Máslo přepustíme a opékáme na něm gnocchi do červena. Ke konci přidáme nasekané bylinky a dopečeme. Na talíři přidáme strouhaný sýr.Lze i jiný postup: Na másle osmažíme…
Tento vydatný pokrm nabízí lahodné vrstvy brambor a jemného bešamelu, obohaceného o pikantní klobásu, které se skvěle doplňují s krémovým blaťáckým zlatem. Ideální pro…
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Jak si naplánovat zdravé jídlo na běžný den? Tohle byste měli mít ve spíži a v lednici
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na univerzální tymiánový sirup. Má blahodárné účinky na zdraví, říká odbornice