Vařené králičí maso v zeleninové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit vodu, cca 1,5 litru s kořením a zeleninou. Do vařící vody přidáme omyté maso a vaříme do měkka. (Vodu podle potřeby dolijeme). Měkké maso vyjmeme, nechám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit vodu, cca 1,5 litru s kořením a zeleninou. Do vařící vody přidáme omyté maso a vaříme do měkka. (Vodu podle potřeby dolijeme). Měkké maso vyjmeme, nechám…
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáčku společně s bobkovým listem.Podlijeme vodou a přiklopíme, pečeme při 150 °C 40 minut, pak odklopíme zvýšíme teplotu a dopečeme…
Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme…
Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso…
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit.…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky. Hřbet zbavíme částečně kostí. Do…
Maso rozklepeme, osolíme, potřeme náplní, srolujeme a svážeme provázkem. Na náplň osmažíme cibulku s nakrájenou krkovičkou, nahrubo nastrouhanými syrovými brambory a…
Tato vydatná hrachová polévka vás díky vysokému obsahu vlákniny z hrachu skvěle zasytí. Doplněná je navíc párky, takže ji ocení i všichni milovníci uzenin. S kouskem…
Všechny stroužky česneku oloupeme, dáme na plech, potřeme trochu olejem a necháme ho péct na 180°C dozlatova. Poté přidáme očištěné brambory nakrájené na půl plátky,…
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10min, aby cibule změkla. Snížíme…
Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a…
Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Nakrájíme na stejně široké pruhy po vlákně a následně přes vlákno na menší kostky. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Zdravá příloha nebo bezmasý pokrm? Jemně kořeněný bulgur se spoustou zeleniny může být obojím. Záleží jen na vás, zda ho přidáte na talíř k masu, nebo budete podávat…
Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky a zahustíme strouhankou. Vždy kousek míšeniny rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a…
Pomazánky jsou nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Připravte tuto pomazánku z pomalu pečeného bůčku s kořením a bílým vínem. Využít můžete pečení v klasické troubě…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
Smícháme mleté maso s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Přidáme pepř, sůl a majoránku podle chuti. Do směsi nastrouháme bramboru. Vypracujeme…
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).Vezmeme větší ponorné sítko, do…
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
1) Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut. Po každých 10 minutách směs promícháme. 2) Přivedeme k varu vývar s rajčaty,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 26. 9. 2024 20:00
Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet
Retro poháry: Vzpomínáte na pudink s piškoty nebo banán s karamelem?
Upekli jsme beránka podle receptu Josefa Maršálka: Postup byl snadný, beránek úžasně vláčný a skvěle se vyklopil z formy