Bramboračka 1.
Recept ještě nebyl hodnocenHouby namočíme do vody aspoň 30 minut dopředu. Brambory nakrájíme na kostky, nastrouháme si kořenovou zeleninu na hrubé struhadle a cibuli nakrájíme na kolečka, dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby namočíme do vody aspoň 30 minut dopředu. Brambory nakrájíme na kostky, nastrouháme si kořenovou zeleninu na hrubé struhadle a cibuli nakrájíme na kolečka, dáme…
Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody se špetkou mletého kmínu a vaříme přibližně 30 minut.Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo…
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemných nudličkách do mísy k rohlíkům. Přidáme žloutek a sůl a rukama vypracujeme těsto. Tvoříme…
Maso nakrájíme na tenké plátky, osmahneme v pekáčku na trošce oleje- nejlépe olivovém. Okořeníme a stáhneme z plotny. Přidáme očištěný na růžičky nakrájený květák,…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a teprve poté přidáme česnek. Až se rozvoní, přisypeme obě…
Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme vláčné těsto, do kterého se budou dobře balit námi…
Brambory uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a necháme vychladnout. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a krupičku. Dobře propracujeme.…
V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli.Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a koření.Nakonec zaprášíme moukou, přidáme prokrájené zelí a podlijeme vodou…
Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, tak si můžete připravit skvělý oběd, nebo večeři, pouze z brambor, vajec a hořčice. I tak jednoduchý pokrm chutná skvěle, je během…
Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky.…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Malé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Zapečené kotlety jsou sázka na jistotu. Použití šlehačky jim zajistí šťavnatost, šikovné okořenění pak tu správnou chuť. Brambory pro chuť osmažíme ještě na oleji.…
Výbornou podzimní polévku z dýně a kuřecího vývaru provoněnou muškátovým oříškem můžeme připravit za pomoci varného mixéru. Polévku po rozmixování zjemníme smetanou.…
Rychlovka z jednoho hrnce, která v sobě střídá štouchané brambory, vařené uzené maso a kysané zelí. To je variace na staročeský recept zvaný kočičák. Připravte si toto…
Zbyly vám uvařené brambory? Máme pro vás tip na rychlý a osvěžující salát s cottage sýrem. Najdete v něm i vařená vajíčka, díky nimž vás salát nejen osvěží, ale také…
Do zapékací misky vložíme na jednu stranu plátek masa, na druhou stranu nakrájenou a osolenou porci brambor, posypeme cibulkou, poklademe máslem a v předehřáté troubě na…
Na pánvi osmahneme několik plátků anglické slaniny, krájené na nudličky a na ní pak drobně krájenou cibuli. Nalámané rohlíky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.Brambory…
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou. Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto ("haluškovník"),…
Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Díky jemné chuti můžeme květák připravovat na mnoho způsobů. Tentokrát ho připravíme netradičně. Ukryjeme ho pod vrstvu mletého masa, plátkového sýra a vše zakončíme…
Vraždy jídlem: Císař Claudius neměl štěstí na ženy. Poslední manželství ho doslova otrávilo
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Omáčka z hub dušených na pivu je jednoduchá a skvěle chutná: Má říz po česneku a budete si ji chtít přidat