Bramboráčky se šunkou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenMalé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Malé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Vychutnejte si rustikální kouzlo tradičního zbojnického guláše. Tento bohatý a vydatný pokrm, plný šťavnatého masa, zelí, hub a voňavého koření, vás přenese do časů…
Karbanátky známe zejména ty masové. V tomto receptu však najdeme inspiraci na jejich vegetariánskou verzi. Z uvařených a namačkaných brambor s mrkví, sýrem a kořením…
Tento jednoduchý a zároveň luxusní recept vás okouzlí svou kombinací jemného parmazánu, krémové kysané smetany a dokonale zapečených brambor. Perfektní jako příloha nebo…
Máte-li rádi husté krémové polévky, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z brambor a cukety svojí chutí trochu připomíná hrachovku. Podáváme ji posypanou…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Knedlíky plněné uzeným masem jsou domácí klasika, která se nikdy neomrzí. Doplňte je chutně připraveným podušeným kysaným zelím a na talíři na každý knedlík nezapomeňte…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept je lehce pikantní díky kari koření a česneku, ale v…
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji…
Batáty u nás nejsou tradiční surovinou, nicméně i tak jsou velice oblíbené. Připravit z nich můžete také lahodný a jemný krém. Spolu s brambory a mrkví je povaříme…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí…
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z brambor zpola zcedíme, brambory rozmačkáme, obrácenou vařečkou uděláme díry, zasypeme…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechna koření, trochu necháme zavonět, přimícháme rajský protlak, česnek a rozdrobíme masox. Do tohoto základu dáme podusit nakrájené…
Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť. Ke´d polievka začne vrieť pridáme oba…
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, olúpeme a pomelieme na mlynceku, pridáme soľ a toľko múky, aby sme vypracovali nelepivé cesto. Cesto vyformujeme do valčeka a…
Brambory vaříme ve slupce ve vodě cca 10 minut, vodu slijeme a necháme vychladit. Mezitím si nakrájíme pikantní klobásu, točený salám na kolečka, cuketu na menší…
Brambory oloupeme a uvaříme se solí, kmínem a česnekem. Mezitím vyškvaříme slaninu.Uvařené brambory rozšťoucháme s horkým mlékem a vyškvařenou slaninou. Podle tučnosti…
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…
Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme asi 3-4 minuty. Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Kdo by nemiloval smažené vepřové křupavé řízky, navíc doplněné o vynikající salát! Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé s láskou i dnes.…
Dozlatova upečené a přitom šťavnaté kuře můžete připravit i v remosce. Přidejte bylinky a koření, dodají správnou chuť. Péct se bude skoro samo bez hlídání. Na vás zbyde…
Mrkvové řezy s tvarohem: Jemný, lahodný a neuvěřitelně vláčný moučník skvěle dochutí a navoní směs koření
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Snadný, rychlý a vynikající BLT sendvič: Víte, co se ukrývá pod tajemnou zkratkou a jak si sendvič připravit?