Ostravská cacarka
Recept ještě nebyl hodnocenZelňačka jako jídlo "chudých" má různé krajové názvy. Složení je obvykle podobné, obsahuje dostupné suroviny. Dochucení se může lišit rodinu od rodiny. V každém případě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelňačka jako jídlo "chudých" má různé krajové názvy. Složení je obvykle podobné, obsahuje dostupné suroviny. Dochucení se může lišit rodinu od rodiny. V každém případě…
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Na rozehřátý olej vhodíme kostičky nakrájeného masa a necháme chviličku zatáhnout.Přidáme anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, po chvíli cibuli nakrájenou na klínky a…
V sezóně cuket často přemýšlíme, jak tu velkou úrodu zachovat i na zimu. Zeleninová hořčice patří k velmi oblíbeným způsobům. Můžeme ji podávat k uzenině jako hořčici…
Asijská kuchyně se nám přibližuje svou chutí a proniká do našich domovů. Kvalitní maso pak lze upravit pomocí koření a různých ochucovadel. Jen jejich ostrosti jsme se…
Rýže je dobrým zdrojem škrobu, bílkovin a vlákniny, ale neobsahuje lepek. Ve spojení s mořskou štikou, také nazývanou hejk, která má bílé maso, je pevnější struktury a…
Kynuté koláčky nemusí mít vždy jen sladkou náplň. Příkladem jsou tyto skvělé slané koláče se sýrovou náplní. Klasické kynuté těsto s máslem je základem pro směs ricotty…
Králík vyžaduje dokonalou přípravu, aby byl šťavnatý. V tomto receptu se stehna pečou v bylinkovém rozvaru, který zachová jejich křehkost a šťavnatost. Na talíři je pak…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
V létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Netradiční jednohubky, které ocení ti, kteří nechtějí nebo nemohou konzumovat pečivo. Náplň můžete libovolně měnit, ale tato z česneku je nejoblíbenější a k okurkám…
Chcete zpracovat cukety pro pozdější využití? Zkuste variantu zeleninové omáčky podle našeho receptu. Cukety ochotně přeberou chuť všech přísad a výsledek využijete při…
Hustá cuketová polévka plná kořenové zeleniny je tak sytá a výživná, že nahradí večeři. Cuketovou polévkou doplníme potřebné tekutiny v horkých dnech a snadný pokrm nás…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Tato švestková chilli omáčka se hodí se k masu, k uzenině, k sýrům nebo jen tak na chleba s něčím ne moc výrazným. Taková omáčka dokáže dát každému pokrmu ještě další…
Vepřové maso má široké použití, patří proto k nejčastěji používanému masu v české kuchyni. Pro tento recept se nejlépe hodí vepřová plec, kýta nebo pečeně, protože v…
Sýrové placičky ze surovin, které vždy najdeme v lednici, nám vždy zachrání situaci, když potřebujeme rychle něco dodat na stůl. Zeleninový česnekový dresink však povýší…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
V létě přijde vhod tato rychlovka z cuket smažených na pánvi, které podáváme na čerstvém chlebu, pomazané česnekem a posypané balkánským sýrem. Rychlá svačina z této…
Retro vaření s Kristinou: Co milovala prvorepubliková smetánka? Hitem byly ústřice!
Segedín s domácím knedlíkem: Papriku přidejte ve správnou chvíli a hotové jídlo nechte uležet
Kulinářská zábava nejen na tábor: V Setonově hrnci neboli pečením v zemi zvládnete třeba tohle fantastické kuře