Novoroční čočka
Recept ještě nebyl hodnocenAby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na másle dozlatova, pak přidáme nakrájenou hlívu, mletou papriku, kmín, bobkový list a libeček, vše…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Máte chuť na kuřecí řízečky, ale nechce dělat stále dokola klasiku v trojobalu? Zkuste prsa nejdříve nechat odležet v pikantní marinádě a následně je zabalit do těstíčka…
Kombinace uzeného kuřete, žampionů, sýra a bylinek je prostě skvělá. Přidejte k tomu ještě pikantní, zeleninovou omáčku a kuskus ovoněný bylinkami a výtečné jídlo je na…
Pokud se bojíte pozřít klasického vánočního kubu v obavě z použitých tuků, zkuste tuto takřka light formu hub s kroupami. Jídlo bude chutné, syté a výživné a přitom…
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou…
Asijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý…
Sladké a voňavé lívance všichni moc dobře známe. Ale spojení lívanců a slané chuti je velmi neobvyklé. Plátek vepřového masa orestujeme a spolu s nastrouhanou goudou…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.Pohanku…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Oloupaný česnek prolisujeme a v misce ho dobře prošleháme s olivovým olejem, citronovou (limetkovou) šťávou a petrželkou. Osolíme a opepříme.Pomeranče oloupeme a zbavíme…
Nejdříve dáme vařit červenou neoloupanou řepu. Vaříme ji asi 1 hodinu, pak ji oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky. Kostičky vložíme zatím do misky, osolíme,…
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí.…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátek. Osolíme, opepříme, posypeme oregánem a zakápneme šťávou z citronu.Na jednu půlku…
Ochutnejte tuto jednoduchou pomazánku ze šunky a sýra. Ostrou chuť hořčice a česneku zjemníme zakysanou smetanou a pomazánku dále dochutíme uzenou paprikou, která dodá…
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Do vařící vody vložíme omytá stehýnka - vody dáme tolik, aby byla potopená.Přidáme rozkrojenou cibuli i se spodní slupkou, stroužky česneku, sůl a koření.Pomalým varem…
Slaný dort připravíme z toustového chleba, který protřeme směsí z pomazánkového másla, smetanového sýra, okurek a kapií a proložíme šunkou a sýrem. Povrch dortu ozdobíme…
Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší…
Vývar z vepřového kolene je silný na chuti. Doplní jej proto skvěle bramborové halušky s česnekem a majoránkou. Při podávání nejprve dáme do talíře uvařené halušky a ty…
Retro okénko: Pudinkový prášek stával kdysi jen 40 haléřů. Ve stejné továrně se vyráběla i populární sladkost mejdlíčka
Uzeniny vyrábějí v rodině Čejkových již více než 100 let. Vyhlášená je jejich tlačenka podle receptu po dědovi
Co se starým chlebem? Připravte tu nejlepší chlebovou polévku, vývar jí dodá sílu, trocha octa zase jiskru