Jednoduchá a výborná květáková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenRozebereme opraný květák na malé růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nakrájíme na malé a tenké plátky, oloupeme cibulku a nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozebereme opraný květák na malé růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nakrájíme na malé a tenké plátky, oloupeme cibulku a nakrájíme…
Vkusné a chutné košíčky oslní kdejakou návštěvu nejen na chuti, ale i vzhledově. Spojení křehkého máslového těsta a lahodné pomazánky z plísňového sýru spolu skvěle…
Karbanátky jsou nejjednodušším způsobem, jak zpracovat mleté maso. Poměr vepřového a hovězího masa i míru koření si každý určí dle své chuti. Pokud pak karbanátek…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
1) Eidam smícháme se žloutky a vajíčkem a dochutíme solí. Namažeme na chléb. Smažíme v pánvi na oleji, nejdřív na nenamazané straně, poté na namazané. 2) Namažeme…
Pořádný kus masa na bohaté dávce cibule a to celé je podtrhnuto ještě štiplavostí pepře. Pokrm pro pořádný chlapy, ale i dámám bude určitě chutnat. Tenké plátky křehkého…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme…
Abych si přípravu zjednodušila, hodila jsem tvarůžky do mixéru a nechala krátce pomixovat nahrubo. K takto připraveným tvarůžkům si přidáme cibulku a papriku nakrájenou…
Vychladlá vařená vejce oloupeme a nastrouháme do mísy, kam přidáme i jemně pokrájenou cibuli a drobně pokrájenou šunku. Následně přidáme majonézu a měkký sýr, osolíme a…
Ledvinky jsou plné živin a obsahují zdravé omega 3 mastné kyseliny. Pokud si dáte záležet s přípravou a očištěním, uvaříte z nich výborný pokrm. Ledvinky poduste spolu s…
Chutné a hutné jídlo z jednoho pekáčku, které můžete využít i jako přílohu, nebo konzumovat samotné. Brambory zapečené s cibulí a uzeným bůčkem, zalité vejci…
Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Z několika málo surovin a přece tak výborný. Stačí jen nabrat si…
Oběd připravený během dvaceti minut? Ano, je to možné. Pokud máme doma těstoviny, masovou konzervu, zeleninu a koření, můžeme se do toho pustit. Výsledkem bude směs masa…
Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10…
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a polijeme…
Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou.…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory,…
Lahůdkové droždí v zavářce přidá pórkové polévce chuť i přidanou výživovou hodnotu. Uvaříte ji lehce a rychle. Do dvaceti minut bude stát talíř horké polévky na stole.…
Na cibulce podusíme nakrájené maso do změknutí. Potom přidáme papriku, zaprášíme moukou, dosolíme, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Na slanině osmažíme na…
Maso s nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, solí, pepřem a bobkovými listy vaříme ve vodě cca 2 hodiny. Scedíme.Maso obereme od kosti, natrháme na malé kousky,…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…