Krkovička s medvědím pestem a mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme cca 2 hodiny odpočinout. Na pánvi rozehřejeme olej a krkovičku zprudka opečeme. Opečené plátky osolíme, opepříme, dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme cca 2 hodiny odpočinout. Na pánvi rozehřejeme olej a krkovičku zprudka opečeme. Opečené plátky osolíme, opepříme, dáme…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…
Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
Kdo by nemiloval smažené vepřové křupavé řízky, navíc doplněné o vynikající salát! Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé s láskou i dnes.…
Zavařený jablečný kompot je klasickou pochoutkou, která v sobě uchovává sladkou chuť a vůni čerstvých jablek po celý rok. Tento tradiční kompot je připravován z…
Lístky rýmovníku lehce propláchneme. Vložíme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájený a oloupaný citron nebo bio citron i s kůrou a zalijeme převařenou vodou. Necháme 24…
Prvních šest ingrediencí postupně a důkladně vyšlehat. Potom přisypat krupičku s práškem do pečiva (již předem smíchané). Nakonec lehce zabalit sníh (bílek + špetka…
Cheesecake je jednodušší na přípravu než by se zdálo. Pokud tvarohovou hmotu dozdobíme čerstvým ovocem získáme chutný moučník ke kávě nebo svačinku pro děti. Verze se…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle…
Méně známé nepečené cukroví, které je výborné a snadné a připravené během chvilky. Těsto vypracujeme z kombinace ořechů a povidel, která jde velmi dobře dohromady.…
Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne…
Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme.I se šťávou, kterou pustil, ho přendáme do sklenice. Zalijeme šťávou vymačkanou z 1-2 citronů. Osladíme tekutým medem, případně…
Droždí rozdrobte nebo vysypte do mísy, přisypte 2 lžíce cukru přimíchejte asi půlku z nachystaného mléka (vlažné) a zaprašte dvěma lžícemi mouky. Mísu dejte na teplé…
Nejprve špenát spaříme, necháme okapat a nakrájíme. Na oleji v pánvičce zpěníme cibuli a česnek, nasekané najemno, přidáme špenát, osolíme, opepříme, promícháme a krátce…
Máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně všleháme vejce, sůl, nastrouhanou citr. kůru a část citronové šťávy. Poté přidáme prosátou mouku s pudinkem…
Lína vykucháme a očistíme. Osolíme zvenku i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny lína vložíme několik snítek petrželové naťě.…
K létu neodmyslitelně patří grilování a odlehčené saláty. Tento svěží a jednoduchý salát, se zálivkou z medu, lehce nasládlého a kořenitého balsamico octa, bude přímo…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Máte v zimě často chuť na tresčí játra? Žádný div. Nedostatek sluníčka brání vašemu tělu ve výrobě vitamínu D. Tresčí játra ve svém tuku tento vitamín a mnohé jiné tělu…
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské…
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami,…
Tento salát je lehká a zdravější varianta tradičního bramborového salátu, která nabízí svěží chuť bez zbytečně těžkých přísad. Místo klasické majonézy se často používá…
Pečete rádi vánoční cukroví? Vyzkoušejte letos rafinované dortíčky s mandlovo - likérovou náplní. Dostanou do kolem vás, i všechny, co budou hotové sladké kousky…
Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková: Jako malá jsem milovala špagety od babičky. Moje vaření není žádná sláva
Jak levně nakupovat jídlo bez plastů navíc? Přispějte ke zdraví planety i vy!
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé