Pečené rybí filé na rajčatech a oreganu
Recept ještě nebyl hodnocenFilé necháme mírně povolit, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rajčata rozpůlíme.Do pekáčku (zapékací misky) vložíme filé, obložíme rajčaty, která mírně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filé necháme mírně povolit, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rajčata rozpůlíme.Do pekáčku (zapékací misky) vložíme filé, obložíme rajčaty, která mírně…
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr. Rozinky nebo…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme…
Do vývaru dáme zázvor, hlívu, citron,listy petržele. Vaříme. Po 10 minutách přidáme chilli papriky, jarní cibulku, chilli pastu. Vaříme a po 10 minutách přidáme…
Zázvor a česnek nastrouháme, smícháme se zbytkem ingrediencí (Garam Masala, římský kmín, mletý koriandr, pepř, protlak, vymačkaný citrón) a vytvořenou marinádou potřeme…
Ledový salát, rajčata, okruka, to jsou samé dobré a zdravé potraviny, které odlehčí váš jídelníček. Koření a jogurtový dresing propůjčí salátu pikantní chuť a tofu vás…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…
Že v jednoduchosti je krása, dokazuje tato pomazánka, která svojí chutí připomíná humra, avšak v ní po rybě nejsou ani stopy. Postačí pár běžných surovin a skvělá…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat,…
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Kuřecí nudličky na kari se smetanovou omáčkou jsou takovou rychlovkou, když zrovna nemáte čas dlouze vyvařovat. Podávat je můžete s rýží, hranolkami či těstovinami. V…
Ochutnejte linecké cukroví, které krásně voní, a navíc je díky škrobu měkké a křehké. Díky použité mouce je zcela bez lepku. Můžete ho klasicky slepovat marmeládou, nebo…
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme…
Tuto jednoduchou pomazánku připravíme z pomazánkového másla a tresky v oleji. Obojí stačí jen smíchat a poté natřít na plátky celozrnného pečiva. Pečivo dále nazdobíme…
Své ratolesti můžete na Mikuláše překvapit malými pečenými Mikuláši, ozdobenými dle vaší fantazie. Největší odměnou vám bude úsměv na rtech a rozzářené oči vašich dětí,…
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu,olej, mouku, kypřící prášek, kůru z jednoho omytého citrónu, šťávu z obou citrónu a rádně prošleháme.…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává…