Fofr buchta na vikend
Recept ještě nebyl hodnocenZamichame vsechny uvedene suroviny a dame peci na 180 stupnu na 25 minut, pak vychladle polevame polevou , vzniklou rozpustenim cokolady a pridanim kavy ve vodni lazni…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zamichame vsechny uvedene suroviny a dame peci na 180 stupnu na 25 minut, pak vychladle polevame polevou , vzniklou rozpustenim cokolady a pridanim kavy ve vodni lazni…
Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z citronu. Pstruhy pokapeme citronem…
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku. Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Jednoduchý recept na loupáčky nebo chcete-li makovky. Loupák s kakaem vás okamžitě přenese do dětství. Pokud se vám stýská po nekomplikované chuti loupáku, jemném těstě,…
Smažený banán se zmrzlinou je neodolatelný dezert. Křupavý, karamelizovaný banán, jemně smažený dozlatova, se nádherně doplňuje s krémovou zmrzlinou. Je to sladká…
Řepa je plná vitamínů a navíc díky své krásné barvě dodá jídlu pěkný vzhled. Doplňte ji slaným sýrem feta, jednoduchou zálivkou z nasládlého balzamikového octa, svěžím…
Chcete oslnit hosty zajímavým pohoštěním, které zaujme vzhledem i neotřelou kombinací chutí? Naservírujte kousky šťavnaté šunky ozdobené nadýchanou pěnou s ostrou chutí…
Je dobré mít doma několik sáčků sušeneho droždí. Až rodina zatouží po kynutém moučníku, smažené koblížky připravíte snadno. Plnit je po usmažení můžete džemem či…
Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu.Celá vejce vyšleháme do pěny s cukrem a citronovou kůrou.Přidáme olej, jogurt a citronovou…
Na olivovém oleji zpěníme česnek a chilli papričky, přidáme krevety a restujeme, cca 5 min. Podáváme s ogrilovanou bagetkou a citronem.
Mandle umeleme najemno. Na vál si vsypeme mouku, přidáme pokrájenou heru a ostatní suroviny. Zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout …
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Sůl s nadrceným pepřem smícháme a řádně vetřeme ze tří stran do masa. Dáme do misky pokapeme šťávou z citronu, olejem přidáme nasekaný kopr a dáme odpočinout na 2 hod.…
Kokos nasucho opražíme do světlehněda na pánvi a necháme vychladnout. Pak ho přidáme k ostatnímu, vše spojíme v těsto a necháme 2 hod v chladu. Vyválíme si váleček,…
Nejprve ovoce důkladně omyjeme horkou vodou a vydrhneme kůru kartáčkem. Díky různým postřikům a konzervantům čím důkladněji, tím lépe... Vše nakrájíme na nudličky,…
Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu…
Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Krém výrazný zejména svojí chutí, to je tento citronový. Můžeme jej použít na plnění různých moučníků, připravit jej jako náplň třeba do lineckého pečiva nebo ho…
Tento sirup je vyroben z čerstvých lístků máty, které dodávají intenzivní a přirozenou chuť. Stačí jen pár lžiček sirupu přidat do sodovky a vznikne osvěžující nápoj,…
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Lucie Borhyová má doma vždy navařeno: Nejraději připravuje moravského vrabce se špenátem, na pečené kuře používá fígl
Vídeňská káva Einspänner: Vznikla jako káva pro kočí na zahřátí, výborná je ale i ledová