Pasta Frutti de la Mare
Recept ještě nebyl hodnocenDejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget.…
Vůni nedělní kávy linoucí se při poobědovém odpočinku může snadno doplnit i vůně čerstvě upečené bábovky. Vyzkoušejte s námi tuto citronovou bábovku se zakysanou…
Pečené ovocné čaje se těší velké oblibě. Jejich výhodou je, že si připravíte ovocnou směs podle vlastní chuti. Stačí nakrájet ovoce, přidat cukr a koření, upéct v troubě…
Z citronů ostrouháme kůru. Můžeme ji také tence oloupat škrabkou na zeleninu a později ji kandovat. Ze všech citronů následně odstraníme veškerou bílou část, která se…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Oblíbená zdravá a rychlá svačinka, nebo příloha k hlavnímu jídlu, to je mrkvový salát s jablky. Jeho přípravu zvládne i začátečník a za pár minut můžete mít na stole…
Krásné mramorování na řezu tohoto koláče si vás získá na první dobrou. Jeho chuť jen podtrhne celkový dojem - snoubí se v ní podzimní šťavnatost jablek a nadýchanost…
Kapr má zajímavou chuť, proto by bylo škoda zůstat jen u klasické přípravy smažením. Tentokrát ho upečeme s trochou citronu a másla a jako přílohu podáváme pečené…
Zázvor se v posledních letech těší velké oblibě i v naší české kuchyni. Přidáváme ho do celé řady sladkých i slaných jídel, kterým dodává nezaměnitelnou štiplavou chuť.…
Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem.Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Oblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny a měkké máslo. Propracujeme těsto a necháme v lednici hodinu odležet. Pak vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka,…
Mrkvový dort může být zlatým hřebem velikonočního slavnostního stolu. Mrkev v těstě mu dodává vláčnost. Je plný dobrot, promazaný a dozdobený lehkým krémem z mascarpone…
V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo taky je můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Těsto, ovoce a drobenka. To jsou tři základní suroviny, které znamenají jediné, a to, že se seběhne celá rodina na ochutnávku. Jemný koláč je z tvarohového těsta,…
Zázvorový likér, je všelék, který oceníte v době, kdy kolem vás lítají bacily v houfech. Mimo jiné podporuje obranyschopnost organismu a prevenci při nachlazení.…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Do kastrůlku vlijeme med, přidáme skořici, hřebíčky, badyán a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak vlijeme uvařený čaj,…
Steak z tuňáka se upravuje krátce, aby zůstal uvnitř růžový. Byla by totiž škoda zničit špatným postupem kvalitní maso. Steak z tuňáka můžete podávat s touto nebo i…
Lahodné košíčky z křehkého těsta jsou ovoněné citronovou kůrou a naplněné ořechovou směsí. Celý košíček je přelitý čokoládovou polevou a ozdoben dle fantazie. Výborná…
Rybu omejeme,osolíme,nakrájíme a dáme do většího hrnce. Zalijeme litrem vody, přidáme bujon a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kostky, cibuli na drobno…
9 tipů na slané dobroty z listového těsta: Upečte si pizza šneky, závin i party válečky!
Vánoční hodování v době renesance: Šlechta měla na stole 39 jídel, mimo jiné pečené skřivánky a „dítě s pudinkem v břiše“
Holka u plotny radí: Jednoduchý švestkový koláč voní skořicovou drobenkou a velmi snadno se dělá