Kytičky plněné čokoládovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175 °C.Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175 °C.Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak…
Ve vodní lázni rozpustíme nalámané čokolády. Z bílků ušleháme sníh, změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Do másla s cukrem pak vmícháváme postupně žloutky a po částech…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Smíchame všechny suroviny a umícháme těsto.Plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto, posypeme ovocem a pečeme cca 20 min. na 170°C (zkouška špejli).Čokoládu…
Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme. V jiné míse si smícháme mouku, kakao, pr. do pečiva a postupně zašleháváme do…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na…
Domácí lískooříšková Nutella je lahodná a zdravější alternativa k oblíbené komerční čokoládové pomazánce. Vyrobena z čerstvých lískových oříšků, kvalitního kakaa a…
Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice,…
Plněné košíčky patří mezi oblíbené druhy nepečeného cukroví díky svojí rozmanitosti. Košíčky podle tohoto receptu kombinují skvělou chuť čokolády s výbornou mandlovou…
Jako první připravíme náplň. Do malého rendlíku vlijeme smetanu, přidáme med a přivedeme k varu. Vmícháme jemně mleté ořechy (můžeme je i nasekat malým el. sekáčkem), na…
Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na…
Dáme si do vodní lázně rozpustit ml. čokoládu. Do mísy vysypeme sáček strouhaného kokosu. Na 200 g kokosu jsem použila půlku plechovky salka. Do kokosu nalijeme salko…
Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác…
1. Troubu předehřejeme na 160°C a vymažeme a vysypeme bochníkovou formu vel. 31 x 11 cm. 2. Ve velké míse smícháme mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici.…
Troubu předehřejeme na 200 °C.Hořkou a mléčnou čokoládu nasekáme na kousky.Čokoládu na vaření rozpustíme.Smícháme mouku a kypřicí prášek.V jiné míse smícháme rozpuštěnou…
Ovesné vločky rozmixujeme najemno, smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Promícháme. Ve druhé míse ušleháme cukr s banány a jogurtem. Nalijeme do směsi s…
Nemáte rádi vánoční shon? Nestíháte s dárky a cukrovím? Tento snadný a rychlý recept je přesně pro vás. Kandované ovoce zalité čokoládou s oříšky provoní váš domov a…
Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte papírem na pečení.V kuchyňském robotu promixujte najemno nasekaných 125 g pistácií, 75 g čokolády a polovinu cukru. Přesypte do…
Smetanu a med přivedeme k varu. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu s medem, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně…
Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou…
Ve vodní lázni rozpusťte obě nalámané čokolády. Na druhé plotýnce v rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.Do rozpuštěné čokolády…
Piškot: Ananas necháme okapat a potom ho rozmixujeme. Vejce s cukrem vyšleháme. Přidáme rozmixovaný ananas a šťávu z kompotu, smícháme šlehačem. Přidáme a dobře…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku. 2. Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici…
1.Troubu předehřejte na 180 °C. 2.V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Elektrickým mixérem vyšlehejte cukr s máslem a vynilkovým cukrem. …
Sladký a voňavý trdelník z ohniště. Dokonalý způsob, jak dětem zpestřit první víkend školního roku
Slavné omáčky: Víte, že holandská omáčka ve skutečnosti pochází z Francie? Základem ale muselo být holandské máslo!
Tortilla s vaječnou omeletou: Nezvyklá kombinace vláčné placky, šťavnatých vajec a křupavé zeleniny překvapí výtečnou chutí