Kakaové lívanečky
Recept ještě nebyl hodnocenMléko (pokojové teploty) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře promícháme. Dle potřeby …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko (pokojové teploty) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře promícháme. Dle potřeby …
Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme vanilkový i krupicový cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustější pudink. Povaříme ho cca 2 minuty, odstavíme a…
Do vlažného mléka se lžičkou cukru dáme zmladit droždí. V míse promícháme obě mouky, do okraje mouky dáme sůl a podravku. V mouce uděláme důlek, do něj vlijeme zmlazené…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a…
Hrnkové recepty patří mezi nejjednodušší, a takový je i tento beránek. K jeho přípravě nebudete potřebovat váhu, všechny suroviny stačí smíchat, těsto nalít do formy a…
Vyšleháme žloutky s cukrem. Na střídačku přidáváme vodu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Sypkou směs přisypáváme pomaličku přes sítko a vmícháme…
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřeme do dortové formy (cca 25 cm v průměru), kterou buď…
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřeme do dortové formy (cca 25 cm v průměru), kterou buď…
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme…
Než se pustíme do těsta, tak předem vyšleháme bílky . Žloutky ušleháme do pěny společně s cukrem. Během šlehání pomalu přidáváme 5 lžic teplé vody (stačí z kohoutku). …
1. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájený změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Troubu zapneme na 200° C vršek/spodek. Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo. Můžete je naplnit pudinkem nebo…
Meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu, 60 g (ml) vody a krátce povaříme, až jsou meruňky měkké. Odstavíme a ponorným mixérem…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Ideální recept na zužitkování přezrálých slaďoučkých banánů, které již nás svým vzhledem nelákají k zakousnutí. Jednoduchým zpracováním a zmražením si můžeme připravit…
Změklé máslo rozetřeme s cukrem, přimícháme vejce a rum, pak přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a vypracujeme hladké těsto. Dno dortové formy o…
Krupicový cukr s droždím rozetřeme na kašičku, přidáme vlahé mléko, 1 lžíci mouky a prošleháme. Zakryjeme a necháme kvásek vykynout asi 15 minut. Mouku rozmícháme se…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Na Matějskou až po výplatě! Cukrová vata za 300 Kč, pivečka za šedesát, nejdráž je hned u vchodu
Dom Pérignon objevil bublinky, když mu v ruce vybouchla lahev se šampaňským vínem
Irish stew aneb Guláš šmrncnutý Irskem: Voní česnekem, pivem a slaninou a s čerstvým chlebem chutná božsky