Jednoduchý kynutý koláč na plechu s ovocem a povidly
Recept ještě nebyl hodnocenTak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Sterilované červené kapie jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť léta po celý rok. Jsou nejen praktické pro rychlou přípravu pokrmů, ale také chutnou a zdravou volbou,…
Z letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
Milena řezy si zamilujete na první ochutnání. Vláčný nadýchaný korpus, který nádherně voní kávou, je potřený tvarohovým krémem. Aby to nebyl jen tak obyčejný krém, je v…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Milovníky sladkého a kávy jistě potěší moučník, který má příchuť jejich oblíbeného teplého nápoje. Cappuccino dort je skvělou možností. Nadýchaný piškotový korpus…
Obrácený koláč z křehkého těsta s jablky obalenými v karamelu vám jistě zachutná. Stačí si pohlídat přípravu karamelu a máte zaděláno na výborný nedělní moučník. Uvidíte…
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova…
Těžko říci, proč tento likér dostal smutné jméno. Je totiž dobrý, sladký a málokdo uhodne z čeho je vlastně připravený. Bude chutnat „bábám” i dámám. Uložte si recept,…
Dokážete si představit zimu bez zázvoru? Zázvor má mnoho zdravotních přínosů a je velkým pomocníkem v případě nachlazení. Připravte si dopředu tento zázvorový sirup s…
Lahodný francouzský dezert, známý jako obrácený koláč, vznikl prý omylem, získal si ale oblibu po celém světě. Není se čemu divit - kombinace křehkého těsta a ovoce ve…
Díky citronu si mrkev zachová krásnou červenou barvu a rozpuštěný cukr spojí vše dohromady. Výsledkem jsou barevné kuličky, které rozzáří sváteční stůl a navíc jsou bez…
Dort s jahodami, nebo jiným sezónním ovocem, vyskládaným na pudingovém základu, schovaný pod vrstvou želatiny. To je výsledkem, pokud se budete držet našeho receptu.…
Kdoulový kompot, ať už čerstvý nebo jako zavařenina, je lahodný způsob, jak si vychutnat podzimní sklizeň tohoto aromatického ovoce. Jemná sladkost a unikátní chuť…
Postup je jednoduchy: ohrejeme mleko, aby bylo vlazny, dame spetku cukru a drozdi, nechame vzejit kvasek. Do misy si zatim dame mouku, cukr a vejce a prichute a…
Těsto: vše ušleháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na ještě syrové těsto nasypeme zamíchaný moučkový cukr s kokosem a vanilkovým cukrem.…
Zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme tuk a vajce a prstami krátko rozdrobíme na drobenku. Vysypeme ju na vymastený plech 30x40 cm a urovnáme…
Zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme tuk a vajce a prstami krátko rozdrobíme na drobenku. Vysypeme ju na vymastený plech 30x40 cm a urovnáme…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.Do domácí pekárny dáme mouku, vejce, máslo, sádlo, citrónovou kůru a kardamom. Přidáme kvásek a zapneme příslušný program - sladké…
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minutek mixérem. Bílky ušleháme na sníh. Do krému přišleháme mléko a mouku s kypř. práškem. Jemně…
Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme…
Moučkový cukr utřeme s celými vejci. Pak přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto. Ještě nepečeme.…
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody…
Dokonalé mandlové košíčky podle receptu Ivety Fabešové: S jemným vanilkovým krémem zachutnají každému
Recepty na cukroví z Peče celá země: Vojtovy kořeněné pracny i Romanovo citronové linecké vás nadchnou
Pečená bramborová roláda: Nejlepší je plněná směsí uzeného masa a kysaného zelí, před vysušením ji ochrání pečicí papír a sádlo