Čokoládové špičky
Recept ještě nebyl hodnocenCukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný…
Trubičky na svátečním stole upoutají pozornost už svým tvarem. Jsou vynikající samy o sobě, ale to hlavní, co jim dodává chuť, je ořechový máslový krém, dochucený rumem.
Trubičky na svátečním stole upoutají pozornost už svým tvarem. Jsou vynikající samy o sobě, ale to hlavní, co jim dodává chuť, je ořechový máslový krém, dochucený rumem.
Recept na dobré linecké těsto upotřebíte nejen o Vánocích. Jeho využití je opravdu velké, připravit z něj můžete ať už cukroví, nebo jednoduché sušenky. S těstem se…
Bramborové placky s mákem, nebo povidly, vám svojí chutí a vůní připomenou dětství a kuchyň našich babiček. To jsou hanácké hertepláky, za dřívějších časů připravované…
Zpracovat na vále, nechat odpočinout. Rozdělím na 3 díly a z každého vyválím plát jako štrúdl. Středem každého plátu - po délce - poklademe 3 ks půlky ořechů / nebo i 1…
Vejce s moučkovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté po troškách zašleháváme olej.Do vaječné pěny přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme…
Vejce s moučkovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté po troškách zašleháváme olej.Do vaječné pěny přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční cukroví z bílého vína. Celý recept je jen ze tří surovin a toto cukroví můžete připravit buď na sladko obalené v cukru, nebo…
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s…
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s…
Potřebujete ozdobit cukroví, perníčky, nebo vylepšit dort či roládu? Pomůže vám v tom tato jednoduchá poleva, na kterou vám stačí trochu cukru, rumu a vody. Vše jen…
Marcipánové brambory v sobě snoubí chuť mandlí, pikantního likéru a kakaa. Jsou ideální jako cukroví, které připravíte na poslední chvíli, protože vzniklé těsto může…
Kokos, jeho chuť a vůně k Vánocům prostě patří. Mezi jeden z druhů cukroví, které se pyšní touto příchutí, patří také tato kolečka. Jejich tvar dostaneme protlačením…
Perníčky jsou tradičním vánočním cukrovím, Každá rodina má svůj oblíbený recept a způsob zdobení. V tomto receptu najdete inspiraci na krásné zdobení těstem i marcipánem…
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou…
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou…
Výborný a oblíbený tvarožník není nijak složitý a zvládnou ho i méně zkušení. Výsledný koláč je šťavnatý a na povrchu křupavý. Tvarožník můžete na talířku doplnit ovocem.
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček je dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova kolem roku 1860. Jedná se o tradiční štědrovečerní pokrm někde nazývaný …
Snadno a levně připravíte spoustu mandlových lupínků, které nesmí na vánoční tabuli chybět. Základ je sněhové těsto, do kterého přidáme naše oblíbené ořechy a sušíme v…
Všechny suroviny si navážíme.Vypracujeme těsto.Těsto rozválíme a vykrájíme tvary.Pečeme na plechu, který je vyložený pečícím papírem, na 160-170°C na spodní ohřev cca 3…
Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok.…
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný…
Dokonalé mandlové košíčky podle receptu Ivety Fabešové: S jemným vanilkovým krémem zachutnají každému
Recepty na cukroví z Peče celá země: Vojtovy kořeněné pracny i Romanovo citronové linecké vás nadchnou
Pečená bramborová roláda: Nejlepší je plněná směsí uzeného masa a kysaného zelí, před vysušením ji ochrání pečicí papír a sádlo