Dort s mimoněm
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
Vajcia s cukrom som vyšľahala do peny, pridala som biele víno. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Smícháme žloutky, banány nakrájené na kolečka, cukr a vše vyšleháme do pěny.Přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše promícháme a nakonec…
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Smícháme žloutky, banány nakrájené na kolečka, cukr a vše vyšleháme do pěny.Přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše promícháme a nakonec…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech přidáme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kávou a vodu. Nalijeme do dortové formy vymazané a…
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Marcipánovou hmotu rozkrájíme a spolu s ostatními přísadami nasypeme do mísy. Potom ručním hnětačem…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…
Polohrubou mouku proseji, smíchám ji se špetkou soli a 1/2 PL moučkového cukru. Druhou polovinu PL moučkového cukru smíchám s droždím a zaliji mírně ohřátým mlékem.…
Polohrubou mouku proseji, smíchám ji se špetkou soli a 1/2 PL moučkového cukru. Druhou polovinu PL moučkového cukru smíchám s droždím a zaliji mírně ohřátým mlékem.…
Ze všech surovin na těsto zpracujeme ručně pevné těsto, které namačkáme do skleněné formy na koláč (nejdříve vymažeme a vysypeme hrubou moukou) a propícháme vidličkou…
Do zhruba poloviny mléka dáme vejce, sůl, cukr, prosátou mouku smíchanou s kakaem a vše prošleháme do hladké hmoty a následně naředíme zbytkem mléka. Necháme cca 20 až…
Droždí rozdrobíme v míse (já používám skleněnou), zasypeme asi 2 PL cukru krystalu (odebrané z daného množství v receptu) a zalijeme teplým mlékem. Rozmícháme metličkou,…
Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta rozválíme na tenký plát, který přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Těsto popícháme…
1. Troubu předehřejeme na 175-180 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného…
1. Troubu předehřejeme na 175-180 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného…
Korpus: Do mísy rozklepneme celá vejce, která vyšleháme s cukrem. Přidáme vodu, olej a poté prosejeme mouku přidáme ji s kypřícím práškem. Vše smícháme a přidáme sůl.…
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, postupně přidáme olej, vodu, šleháme, dokud hmota nezbělá. Z bílků ušleháme sníh. …
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, postupně přidáme olej, vodu, šleháme, dokud hmota nezbělá. Z bílků ušleháme sníh. …
Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžíci cukru, promícháme a až se rozpustí, přilijeme vlahé mléko. Změklé máslo vyšleháme se 2 lžícemi cukru a vejci, přidáme droždí…
Bábovku upečete vlastní dle svého receptu. Ten neuvádím, jistě najdete zde na TOP receptech ten svůj oblíbený, nebo můžete koupit již bábovku udělanou. Nejprve bábovku…
Vejce, cukr a olej vyšleháme do světlé pěny.Do vyšlehané pěny jemně vmícháme skořici, mouku, prášek do pečiva a vlašské ořechy. Jako poslední zamícháme nastrouhanou…
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rum a do vzniklé směsi postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta přidáme tuhý sníh…
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Stůl omotaný řetězem, pouštění skořápek a házení střevícem. Znáte dobře štědrovečerní zvyky?