Buchty - hrnkový recept
Recept ještě nebyl hodnocenZ trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém…
Prísady na cesto dobre premiešame.Do vymasteného plechu nasypeme polovicu zmesi a rovnomerne rozhrnieme.Zmes posypeme tvarohom, na ktorý nastrúhame nahrubo jablká.…
Kynuté koláče jsou vynikající, ať už je naplníme čímkoli. Tyto s tvarohem a meruňkami krásně voní vanilkou a citronovou kůrou. Díky sádlu je těsto vláčné a hladké, velmi…
Štóla má stovky variant. Každá rodina má svoji oblíbenou variantu, kterou miluje. Ať už uvnitř čeká váleček pravého marcipánu, nebo kokosový suk - vždycky bude sladká,…
Štóla má stovky variant. Každá rodina má svoji oblíbenou variantu, kterou miluje. Ať už uvnitř čeká váleček pravého marcipánu, nebo kokosový suk - vždycky bude sladká,…
Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.Vyválíme asi 5 mm silně a…
Z mouky, másla, šlehačky, cukru a pasty vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladu.Před zpracováním necháme těsto chvilku povolit.Vyválíme asi 5 mm silně a…
Do mísy dáme všechny suroviny, promícháme, vysypeme na pomoučený vál a vypracujeme hladké těsto.Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme ručně …
Do mísy dáme všechny suroviny, promícháme, vysypeme na pomoučený vál a vypracujeme hladké těsto.Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme ručně …
Ne nadarmo se říká, že upéct dokonalou bábovku je malá kuchařská maturita. Tak to pojďte zkusit třeba s tímto receptem. Díky šlehačce je bábovka vláčná a nedrobí se,…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené. Vyzkoušejte tyto netradiční bombičky a zkuste experimentovat s chutí tohoto cukroví obměnou chuti džemu, který použijete na potření.…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené. Vyzkoušejte tyto netradiční bombičky a zkuste experimentovat s chutí tohoto cukroví obměnou chuti džemu, který použijete na potření.…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Jedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů…
Snad nejčastěji použitým druhem ovoce k pečení u nás jsou jablka. Moučníkům totiž dodají dokonalou chuť, vůni a šťavnatost. Nejinak je tomu i v případě této snadné…
Velmi jednoduchý recept na pikantní pochoutku, která vás postaví na nohy. Kombinace zdravé červené řepy a strouhaného křenu v množství "co kdo snese" je opravdu velká…
Vánoce bez vůně vanilky, to snad ani nejde! Vanilkové rohlíčky patří k cukroví, které se peče snad ve všech rodinách. Bělounké, vonící vanilkou, křehké a plné ořechů.…
Vánoce bez vůně vanilky, to snad ani nejde! Vanilkové rohlíčky patří k cukroví, které se peče snad ve všech rodinách. Bělounké, vonící vanilkou, křehké a plné ořechů.…
Moučníky a cukroví s punčovou příchutí jsou u nás velice oblíbené. K libovolné slavnostní příležitosti si pak můžete připravit křehké rohlíčky s lineckým základem, na…
Retro dezerty mají místo i v dnešním světě moderního pečení. Zejména pak, pokud jde o takovou klasiku, jako jsou právě štafetky. Bílkovo-kokosové těsto protřené…
Dort Pavlova je zvenku křupavý a uvnitř vláčný. Nadýchaný korpus, jemný a lahodný krém a šťavnaté čerstvé ovoce tvoří neodolatelnou kombinaci. Dort je ideální na oslavy,…
Velmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Tvarohová náplň těsto zvláční a povidla mu dodají na pikantnosti. Pečení na plechu je velmi rychlé a…
Pokud už jste přejedení klasickými tvarohovými knedlíky, zkuste je nahradit taštičkami s povidly. Stejně jako knedlíky se i ony připravují z tvarohového těsta. Nicméně…
Etiketa na talíři v historii: Vidličky se nelíbily církvi, na návštěvy si lidé nosili vlastní nože a lžíce a muži krájeli jídlo dámám
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Domácí pěstování: Vyvýšený záhon se dá vybudovat i na balkonu či terase. Těchto 5 vrstev v něm podpoří bohatou úrodu