Piškotová roláda s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si piškotovou roládu s tvarohovým krémem a jahodami, s dvěma druhy čokoládové polevy. Dezert budete mít hotový za hodinu práce a chvíli chlazení. Místo jahod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si piškotovou roládu s tvarohovým krémem a jahodami, s dvěma druhy čokoládové polevy. Dezert budete mít hotový za hodinu práce a chvíli chlazení. Místo jahod…
Kynuté těsto, ovocná náplň a drobenka. Takhle má vzpomínky na léto u prarodičů uloženo asi spousta z nás. Přeneste si tuto atmosféru také k sobě domů a upečte tyto…
Těstoviny s jakoukoliv omáčkou jsou zárukou rychlého a pokrmu. Zejména v létě, kdy ze zahrady sklízíme její plody, můžeme takovou omáčku připravit třeba z lilku a cukety…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Muffiny s ovocným vkladem z borůvek jsou přesně to, po čem nejraději sáhne dětská ručička. Nemusí však být jen svačinkou pro malé, mohou skvěle doplnit i odpolední kávu,…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Indické studené omáčky se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu. Tato zeleninová omáčka z cukety a rajčat jistě zaujme výraznou vůní a kombinací sladkých a…
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru,…
Krůtí curry je výtečný pokrm, který vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky krůtího masa s bohatou směsí aromatických koření…
Klasické sečuánské kung-pao je oblíbené po celém světě. Tentokrát ho připravíme ve vegetariánské verzi a maso nahradíme marinovaným květákem. Nesmí chybět ani arašídy,…
Díky čirokové mouce si mohou tento koláč vychutnat i celiaci. Vláčné těsto bohatě posypané ovocem chutná skvěle a příprava je velmi snadná. Ovoce vybereme podle chuti a…
Tento pokrm je plný výrazných chutí a exotického nádechu. Pikantní Sambal Oelek dodává masu intenzivní kořeněnou chuť s pálivým nádechem, zatímco karamelizovaná zelenina…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Pohanka je oblíbená obilovina, přirozeně bezlepková, s chutí podobnou oříškům. Je základem těsta na lívance, které dochutí také kokos a skořice. Po usmažení lívanečků je…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
Lahodný a voňavý koláč z jablek, mrkve a vlašských ořechů je ideální dezert do podzimních dnů. Podáváme ho potřený svěžím tvarohem, který osladíme čekankovým sirupem a…
Tento sladký chlebíček připravíme velmi snadno. V těstě, které díky výraznému koření krásně voní, se skrývají sladké brusinky. Nastrouhané hrušky dodávají těstu vláčnost…
Bábovka je vláčná, voní po rumu a nabízí bohatou chuť s křupavými oříšky a sladkými rozinkami. Je to ideální pochoutka k odpolední kávě nebo čaji, která přináší…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…
Pokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
Tento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Tento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Griliášový dort je delikátní spojení nadýchaného piškotu, křupavého karamelu a jemně mletých ořechů. Tento dort vyniká bohatou chutí griliášové a čokoládové náplně,…
Medové perníčky ze žitné mouky nemusíme péct jen na Vánoce. Jejich jarní verzi můžeme spolu s dětmi připravit i před Velikonocemi. Tvary vajíček, slepiček a zajíčků pak…
Džem ze slaniny se výborně hodí na grilované maso. Základem je cibule a opečené plátky slaniny
Regionální recepty: Kočičí tanec miloval autor Švejka. Zkuste ho tradičně i moderně
Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší