Housky nebo rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenDo vlažné vody zamícháme lžičku cukru a droždí a necháme chvilku stát. Většinou nechávám jen na tu dobu, než si smíchám ostatní suroviny. Mouky a sůl smícháme v míse,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vlažné vody zamícháme lžičku cukru a droždí a necháme chvilku stát. Většinou nechávám jen na tu dobu, než si smíchám ostatní suroviny. Mouky a sůl smícháme v míse,…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme…
Z půl litru plnotučného mléka uvaříme pudink a necháme ho ve studené lázni za stálého míchání zchladnout. Poté postupně přišleháváme zkaramelizované salko. Do našlehané…
Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo…
Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo…
Salát z mrkve a jablek je osvěžující a zdravá volba plná chuti a vitamínů. Kombinace sladké chuti jablek s křupavou mrkví dodává tomuto salátu na pikantnosti. Na jaře,…
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Osolené kuřecí kusy dáme do suchého kastrolu, posypeme paprikami, nakrájenými na proužky a uděláme si zálivku, kterou pak nalijeme na kuřecí maso.Smícháme: vystydlý…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Chtěli byste pro svou rodinu či blízké připravit dezert, ale nemáte čas na pečení? Potom vás potěší rychlý recept, který se obejde bez trouby. Kouzlo spočívá v máslových…
Díky domácí pekárně je příprava housek hračka. Ochutnejte tyto křupavé housky, které po upečení provoní celý dům. Jsou krásné na pohled a chutnají ještě lépe. Posypat je…
Vynikající bublanina z nadýchaného těsta a borůvek jistě přijde vhod k zakousnutí ke kávě. Příprava je jednoduchá a rychlá, po upečení posypeme bublaninu moučkovým…
Vůni nedělní kávy linoucí se při poobědovém odpočinku může snadno doplnit i vůně čerstvě upečené bábovky. Vyzkoušejte s námi tuto citronovou bábovku se zakysanou…
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24…
Máme pro vás inspiraci na opravdu jednoduchý a výborný dort. Základem je nadýchaný korpus z bílků, který potřeme "protřepaným" šlehačkovým krémem s kompotovaným ovocem.…
Hledáte další způsob, jak připravit kuřecí řízky? Stačí je přes noc naložit do marinády, druhý den krátce osmažit a skvělý oběd je na světě. Marinované kuře můžete…
Toto kokosové těsto je možné slepovat krémem nebo pouze marmeládou. Obojí je vynikající! Nebo toto tvárné těsto lze vytlačovat nástavcem na mlýnku a tvořit tyčky,…
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, přimícháme vejce s mlékem a rozpuštěným tukem, nakonec přidáme nahrubo nasekaná jádra ořechů a vše…
Rozehřejeme si troubu na 200°C. V jedné míse si smícháme mouku, hrnek cukru, prášek do pečiva a jedlou sodu a sůl. V druhé podmáslí, vejce a máslo (vše v pokojové…
Vzpomínky na dětství: Jak uvařit skvělou krupicovou kaši nebo rajskou s knedlíkem?
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku