Kachní stehna na zelí
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a rajče nakrájíme, brambor nastrouháme, smícháme se zelím a dáme na dno suchého pekáče.Posypeme cukrem a poklademe osolenými a okořeněnými stehny.Pečeme 60 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a rajče nakrájíme, brambor nastrouháme, smícháme se zelím a dáme na dno suchého pekáče.Posypeme cukrem a poklademe osolenými a okořeněnými stehny.Pečeme 60 minut…
Banány rozmačkáme vidličkou. Utřeme vejce s cukrem a tukem. Přidáme banány, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kousky čokolády nebo oříšků. Krátce promícháme a…
Na pánev dáme rozpustit máslo a vsypeme cukr. Neustále mícháme a až se cukr rozpustí, přidáme med a skořici.Vsypeme ořechy a neustále mícháme, aby se všechny obalily.…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 10 minut stát. Pak přidáme ostatní suroviny a uhněteme měkké, pružné těsto. Dopřejte těstu alespoň desetiminutové…
Koupíme bůček, čím rovnoměrněji bude prorostlý, tím lepší. Doma bůček vykostíme, tentokrát stáhneme i kůži. Nakrájíme z něj pruhy o šířce dlaně a délce podle libosti. …
Rychlé, jednoduché a výborné řezy provoněné banánem. Přidáním pudinku a kysané smetany docílíme nakyslé pikantní chuti. Moučník je nejen ideálním zákuskem k odpolední…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Tento světlý chlebík je opravdu bílý a je to nejjednodušší chléb do domácí pekárny, který může být. Máte jistotu, že se vždy povede. Suroviny na něj má doma každý, stačí…
Když zavoní vanilkový pudink, zaútočí na naše smyslové buňky a okamžitě vyvolá vzpomínky z dětství. Pudink společně s ovocem a piškoty je také ideální náplní pohárů. A…
Zpracovat úrodu z vlastní produkce a uchovat na zimu, je vždy radost. Připravte si paprikovou pastu, která má široké využití. Zvolte sladkou či pálivou variantu. Použít…
Kombinace čerstvé zeleniny, smažených vajec a nudlí nabízí vyváženou směs chutí a živin. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také flexibilní – můžete použít…
Vláčný ořechový piškot s poctivou vrstvou jablek a smetanovo-jogurtového krému je tím pravým podzimním moučníkem. S přípravou i pečením máte do hodinky hotovo a pak už…
Slepované cukroví je klasika, která nikdy nezklame. Jemné, křehké, spojené sladkou marmeládou či krémem vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí. Ať už si vyberete…
Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme máslo, vanilkový extrakt, cukr, vejce, mléko, kypřící prášek a mouku v míse. Vyšleháme mixérem do hladka. 1/3 dírky na…
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Podobných receptů je hodně, ale s rozpuštěnou čokoládou v zakysané smetaně je neodolatelný. Byl by hřích to s ní nezkusit, stojí to za to. Je to moc chutný moučník, u…
Vyšleháme šlehačku, zamícháme do ní kysané smetany, vanilkové cukry a dosladíme dle chuti. Potom lehce vmícháme celé piškoty. Dortovou formu si vytřeme máslem a…
Mouku, cukr, prášek do perníku, kakao a sůl promícháme v misce. Přidáme mléko, olej, vejce a umícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme rozmačkané banány, ořechy a brusinky…
Zelí slijeme, vymačkáme šťávu a překrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme, kukuřici scedíme.Všechno společně promícháme a dochutíme. Necháme uležet. Salát se může…
Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme. Cibuli nakrájenou na proužky přidáme ke slanině. Osolíme, přisypeme kmín a dusíme cca 5 minut.Podlijeme vínem a přimícháme…
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Zapečené brambory dauphinoise jsou úžasnou přílohou. Aby byla směs dokonale jemná, zkusit můžeme jeden malý trik
Usmažili jsme kyselé okurky v křupavém těstíčku: Americká specialita chutná překvapivě dobře, jen potřebuje výraznější dochucení