Ty nejlepší langoše
Recept ještě nebyl hodnocenSnad žádnou pouť, či jarmark, si nedovedeme představit bez langošů z kynutého těsta. Smaženou dobrotu můžete připravit v pohodlí vašeho domova a obložit tím, co máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snad žádnou pouť, či jarmark, si nedovedeme představit bez langošů z kynutého těsta. Smaženou dobrotu můžete připravit v pohodlí vašeho domova a obložit tím, co máte…
Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…
Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce…
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…
Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší…
Využití cukety v kuchyni je opravdu pestré. Upotřebíte ji nejen ve slaných receptech, ale také ve sladkých. Cuketové koláčky, plněné povidly, potěší vaše strávníky u…
Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Sváteční snídaně se neobejde bez vánočky plné rozinek a mandlí. Vánočka připravená dle tohoto receptu je krásně měkká a vláčná. Každé její sousto bude potěšením pro vaše…
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…
Polévek není nikdy dost. Tahle drožďová se zeleninou, ovesnými vločkami a "haluškami" vás zahřeje i zasytí. Vzhledem k použitým energeticky a výživově bohatým surovinám…
Toto těsto je možné použít na vánočku nebo mazanec. Již dávno se nepeče vánočka jen na Vánoce a mazanec jen na Velikonoce. Toto pečivo je tak dobré, že si užíváme i v…
Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je…
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Domácí veky na vlastnoručně vyrobené chlebíčky? Jistě, není to nic těžkého. Stačí myslet pár dnů dopředu na to, že chceme připravovat chlebíčky, a je třeba včas upéct…
Krásné kynuté koláče připravíme z těsta, které je díky majonéze vláčné a chutné. Plníme je tvarohovou náplní, na povrch naneseme povidla a zasypeme drobenkou. Koláčky po…
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly,…
Tyto slané muffiny z kynutého těsta se hodí ke svačině, kterou snadno zabalíte na cesty. Čerstvá bazalka, sušená rajčata, mozzarella a černé olivy dodávají muffinům…
Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…
Voňavá a poctivá domácí vánočka by neměla chybět na žádném vánočním stole. Máme pro vás recept na veganskou verzi, kterou při použití správných surovin jistě hravě…
Těsto na vánočku, které je z části obarveno kakaem, vytvoří nádhernou dvoubarevnou mozaiku. Pokud do těsta přidáte kandované ovoce, rozinky, máslo a trochu citronové…
Hutnější vánočka, která ale svou nadýchanost dohání dlouhou trvanlivostí a vláčností. Je velmi chutná, voní po másle, rumu a rozinkách. Z receptu upečete hned několik…
Italské tyčinky grissini se původně pekly jako lék na trávení. Takhle si křupavou pochoutku upečete dnes
Pečení na víkend: Litý hrníčkový kynutý koláč je vláčný a překvapivě snadný. Drobenka na něm bude navíc díky tomuto triku krásně vonět!
Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník